De infostand van Huawei tijdens het 'Mobile World Congress (MWC)' in Shanghai
Volledig scherm
De infostand van Huawei tijdens het 'Mobile World Congress (MWC)' in Shanghai © REUTERS

“Huawei wil eigen elektrische auto op de markt zetten”

Het Chinese technologie- en telecomconcern Huawei werkt aan een eigen elektrische auto. De eerste modellen verschijnen mogelijk dit jaar al op de markt, meldt persbureau Reuters op basis van anonieme ingewijden. Het bedrijf zelf, dat kampt met Amerikaanse sancties, ontkent de plannen voor een  elektrische auto.

7 reacties

 • PAUL VERSPEELT

  1 maand geleden
  Zolang het sukkelen blijft , alsof je met een diesel met een brandstoftankje van 10 of 15 liter rondrijdt , dat een half uur nodig heeft om vol te druppelen , zullen die elektrische prullen een marginaal verschijnsel blijven.
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Het gaat niet om de verkoop uit het verleden, maar om die van de toekomst. Met een beetje wachten bouw je geen expertise op. Kijk maar eens waar Tesla, Rivian, Lucid Air, Hyundai, Nissan ... nu mee op de markt komen. Ze zetten de Europese constructeurs op een hopeloze achterstand. Goed dat de EU hen nu verplicht om meer elektrisch te produceren, anders was het helemaal de boeken toe.
 • René Verhoeven

  2 maanden geleden
  Met nog maar 0.1% van de totale autovloot wereldwijd dat elektrisch rijdt, hebben de Europese producenten nog alle tijd, beter beetje langer testen en wachten zodat ze toch betrouwbaar zijn ipv direct op de markt te gooien met veel kleine en grotere problemen in het begin. Mensen die problemen ondervonden hebben kopen dat merk niet meer terug.
 • Hugo Vangeleyn

  2 maanden geleden
  Ook Japanners verkochten 50 jaar geleden zogezegd brol. Binnen afzienbare tijd is 50% van ons wagenpark Chinees. Enkel zij die denken dat ze een premium merk nodig hebben kopen nog een chique sleetje. De rest zal verdwijnen.
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Europese constructeurs hebben de trein van de elektrificatie gemist, en zullen daarvoor een hoge prijs betalen.
 1. Gedaan met de ‘brol’: deze Chinese merken willen de automarkt veroveren met betrouwbare en betaalbare wagens
  PREMIUM

  Gedaan met de ‘brol’: deze Chinese merken willen de automarkt veroveren met betrouwba­re en betaalbare wagens

  Primeur bij de 34ste Verkiezing VAB-Gezinswagen van het Jaar: voor het eerst kaapte een Chinese wagen de hoofdprijs weg. De MG ZS EV is een paradepaardje van de Chinese groep SAIC. En hij is niet de enige: ook Aiways, BAIC, DFSK, Seres en JAC proberen u te overtuigen met hun SUV’s: betrouwbaar, vaak elektrisch en vooral betaalbaar. Rijden we straks massaal met Chinese auto’s rond? Hoe China nu ook aan een veroveringstocht is begonnen op de automarkt.
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League