Sinds 2018 staan op dit veld honderden elektrische auto's weg te roesten.
Volledig scherm
Sinds 2018 staan op dit veld honderden elektrische auto's weg te roesten. © Vega Gex/Twitter

Honderden elektrische auto’s staan al drie jaar weg te roesten op een Frans veld na mislukt experiment

Op een veld in de Franse gemeente Romorantin staan honderden uit het verkeer genomen deelauto’s weg te roesten. De modellen van Bluecar hadden in Parijs furore moeten maken, maar het experiment faalde.

23 reacties

 • Geert Tamsyn

  2 uur geleden
  Raf Peeters, denkt u nu écht dat die laboratoria die kilometers effectief moeten rijden om dat uit te testen? Net zoals Mercedes, zijn er ook al Tesla's die meer dan een miljoen kilometers op de teller hebben.
 • raf peeters

  23 uur geleden
  @Geert Tamsyn ,er zijn geen E wagens met 300000km laat staan 550000 km ,allemaal mooie praat.Als zo zou zijn zou de 2de hands niet bezaaid zijn met E wagens.met amper 100000km op de teller en nee ,niet afgeschreven.Overigens op 5.8 miljoen wagens heeft Belgie amper 22000 E wagens op 15 jaar ingeschreven ,in principe zou geen enkele 2hands mogen staan met uw km uitleg.Geen fossiel wagens met 550000km,wel er zijn old timers Mercedes met 1.000.000km en bollen nog en dat zal E wagen nooit halen
 • Geert Tamsyn

  1 dag geleden
  Batterijen met gekoelde accu-technologie (Audi, Tesla, Jaguar, Hyundai, Kia, Toyota ...) hebben na 300.000 km. nog 91 % capaciteit, 80 % na 550.000 km., dat halen de meeste brandstofwagens niet eens (bron: Technische Universiteit Eindhoven). Als je dan de batterij vervangt, heb je een bijna nieuwe wagen, goed voor nog eens 550.000 km., voor nog geen kwart van de nieuwprijs. Vandaar ook dat EV op de occasiemarkt een hogere restwaarde hebben (naast het feit dat het aanbod bijna nihil is).
 • raf peeters

  3 dagen geleden
  @Geert Tamsyn ,er staat ,batterij quasi versleten.Ook een batterij met 8 jaar garantie is ook met 5 jaar het beste van zijn pluimen kwijt en sta je vaker aan de paal en rij je nog minder lang rond maar probeer maar eens met die argumenten een nieuwe batterij te krijgen ,antwoord: meneer ,uw batterij is niet stuk en het is normale slijtage. Die 8 jaar garantie is mensen gelukkig maken met een dode mus.
 • Geert Tamsyn

  3 dagen geleden
  Dan had u een EV met 8 jaar garantie op de batterij moeten kopen, meneer Hendriks.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

 2. Herken jij het nummer dat Senne en Lokko achterstevoren spelen?
  Play
  Popquiz

  Herken jij het nummer dat Senne en Lokko achterste­vo­ren spelen?