Hier parkeert Mercedes-Benz meer dan 10.000 peperdure probleemgevallen

Hier staan meer dan 10.000 probleem-Mercedessen geparkeerd.
Youtube Hier staan meer dan 10.000 probleem-Mercedessen geparkeerd.
De startbaan van het oude vliegveld in Ahlhorn in het noordwesten van Duitsland biedt een indrukwekkende aanblik. De meer dan twee kilometer lange asfaltstrook dient als parkeerplaats voor duizenden gloednieuwe luxe SUV’s van het merk Mercedes-Benz.

Het gaat volgens de Duitse website Automobilwoche om auto's uit de modelseries GLE en GLS, die daar zijn gestald wegens kwaliteitsgebreken. De getroffen auto’s zijn allemaal afkomstig uit de Mercedes-fabriek in Tuscaloosa in de Verenigde Staten. Het gaat naar verluidt om meer dan 10.000 auto’s in totaal.

Volgens Automobilwoche zijn er problemen met de stoelen en de bumpers van de SUV’s. In beide gevallen zouden de problemen bij toeleveranciers van Daimler liggen. Vanwege de kwaliteitsgebreken heeft Mercedes al auto's terug moeten nemen van boze klanten, zo gaat het magazine verder. 

De auto’s zouden nu worden opgeslagen op het voormalige militaire vliegveld in Ahlhorn (Nedersaksen) totdat de problemen zijn opgelost. 
Daimler gebruikt het vliegveld al ongeveer een jaar als opslagruimte. In het begin waren daar auto’s geparkeerd waarvan de verkoop niet was doorgegaan door de diesel-affaire. Nu dus de GLE en GLS, aldus de website.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rob Demeyer

  Ik rij nu met mijn tweede Mercedes een Vito en mijn wagen heeft ook al 40 dagen in de garage gestaan door een probleem met de roetfilter. Nu alles netjes in garantie gemaakt maar heb toch het idee dat het probleem zich na 30000 km weer gaat laten opmerken . Kwaliteit is bij Mercedes niet meer zoals vroeger.

 • piet devlieger

  Auto's laten fabriceren of assembleren in de US is gewoon om problemen vragen.

 • Ronny Biesen

  Kwaliteit in de VS is niet bestaand. Luie arbeitskrachten enz... ik begrijp niet dat Mercedes en VW hub plants daar open houden.

 • Julien Van Cortenberg

  Zoveel mogelijk WINST. Produktie mag een appel en een ei kosten.

 • Febe Chapin

  Ik heb het gevoel dat Mercedes het nieuwe doelwit is geworden na Volkswagen voor één of andere reden.