Het volledige plaatje: wat kost de Tesla Model X per maand?

Tesla Model X
Tesla Tesla Model X
Een wagen kost meer dan zijn catalogusprijs. Belastingen, verbruik, onderhoud, … het speelt allemaal zijn rol en het ligt voor elke wagen anders. Onze collega’s van FLEET.be tekenden het totale kostenplaatje uit voor de Tesla Model X met daarbij oog voor de gekende kosten zoals onderhoud en verbruik, maar ook alle belastingen voor particuliere bestuurders (BIV, jaarlijkse rijtaks, …) en bedrijfswagenbestuurders (zoals het beruchte Voordeel Alle Aard).

Gewoontegetrouw werd de simulatie voor een elektrische wagen gemaakt door LeasePlan Belgium. Zij gingen uit van volgende parameters:

- Leaseprijzen in de video = all-inclusive operationele leasing (alleen met zomerbanden) excl. btw.

- 60 maanden – 20.000 km/jaar.

- Optie: metaalkleur.

- Standaard fleetkorting.

- Fiscale waarde van deze wagen: 96.179,98 €

- Leasingkost van deze wagen (65% BTW inbegrepen): 1.468,90 €

- Gemiddelde kost elektriciteit: 0,23 €/kWh excl. btw

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Auto’s worden gewapend tegen het coronavirus

Autosector in zwaar weer, maar dat is niet noodzakelijk slecht nieuws voor consument: er vallen koopjes te doen (+)
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Vroonen

  De mechaniek van de tesla is onworpen voor 1,6 miljoen km. Huidige accu's gaan helaas nog maar 500 000km mee. Tesla's onbetrouwbaar? Mijn oude Volvo heeft me nooit in de steek gelaten, en alhoewel ik twijfelde aan al die extra complexiteit door electronische snufjes (electrische deuren ect...) tot nu toe ook geen enkel probleem met Tesla ervaren. Ik hoop/verwacht als particulier met deze auto minimaal 25 jaar rond te rijden. Thuis opladen met de zon en geen olie verversen = goedkope auto!

 • Geert Tamsyn

  Natuurlijk is de Tesla-verkoop in China ingestort, net als de verkoop van andere merken, de coronacrisis is in China ontstaan. En Tesla zal z’n prijzen nog moeten verlagen, want Xpeng komt met de P7 met een geduchte concurrent op de Chinese markt. Dat is goed, draagt bij tot de democratisering van de elektrische mobiliteit, een trend die ook in Europa al is ingezet.

 • Geert Tamsyn

  Musk is in de VS nu een nationale held, SpaceX succes straalt ook af op Tesla, aandeel bereikt weer topniveau, enkele anekdotes wegen niet op tegen de schitterende vooruitzichten, en de beleggers beseffen dat. Andere constructeurs moeten de productie staken wegens gebrek aan kopers, Tesla moet vroeger heropstarten dan toegelaten ...

 • Hendrik Patyn

  Beelden van de tesla 3 die zijn stuur verliest al rijdend, onbetaalbare reclame. De nog steeds barstende achterruiten, de kapotdraaiende motoren... Mensen die een Tesla kopen betalen een groot deel mee aan Musk zijn ruimte fantasie, en krijgen een onbetrouwbare wagen in de plaats. Musk heeft de prijzen van zijn wagens moeten herzien omdat de verkoop drastisch daalt, oa -64% in China. Levertermijn momenteel 4 weken, dit wil zeggen dat ze hem onmiddellijk kunnen maken wanneer je 1 besteld...

 • Geert Tamsyn

  Prachtig om te zien hoe de astronauten van de Crew Dragon naar hun raket werden gevoerd in twee Model X. Miljarden hebben die beelden gezien, onbetaalbare reclame.