Het volledige plaatje: wat kost de … BMW i3 per maand in 50 seconden (video)?

Een wagen kost meer dan zijn catalogusprijs. Belastingen, verbruik, onderhoud, … het speelt allemaal zijn rol en het ligt voor elke wagen anders. Onze collega’s van FLEET.be tekenden het totale kostenplaatje uit voor de BMW i3, met daarbij oog voor de gekende kosten zoals onderhoud en verbruik, maar ook alle belastingen voor particuliere bestuurders (BIV, jaarlijkse rijtaks, …) en bedrijfswagenbestuurders (zoals het beruchte Voordeel Alle Aard).

Zoals jullie ongetwijfeld weten, gebeurt dat voor elektrische wagens in samenwerking met LeasePlan Belgium. Zij gingen uit van de volgende parameters:

- Leaseprijzen in de video = all-inclusive operationele leasing (alleen met zomerbanden) excl. btw.

- 60 maanden – 20.000 km/jaar.

- Optie: metaalkleur.

- Standaard fleetkorting.

- Fiscale waarde van deze wagen: 40.869,22 €

- Leasingkost van deze wagen (65% BTW inbegrepen): 679,39 €

- Gemiddelde kost elektriciteit: 0,23 €/kWh zonder BTW

BMW i3
RV BMW i3

Benieuwd welk model we morgen in petto hebben? Blijf ons van dichtbij volgen en mis geen enkele aflevering of ontdek het als allereerste op www.fangio.be!
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • piet devlieger

    De BMW i3 wordt niet meer geproduceerd. Al maanden niet meer.