Hernieuwde kennismaking met de Tesla Model X: hard- en software vernieuwd

Tesla Model X
Tesla Tesla Model X
Tesla heeft zijn grote SUV, de Model X, grondig vernieuwd. Deze keer moest niet alleen de software, maar ook de hardware eraan geloven. 

Steeds meer auto's kunnen tijdens het gebruik worden vernieuwd, zonder dat je daarvoor naar de garage moet. Het geheim schuilt in software-updates ‘over the air’, oftewel via de internetverbinding. Tesla is daar enkele jaren geleden mee begonnen en heeft nu ook zijn Model X, de grote SUV van het merk, op een aantal punten weer vernieuwd. 

Maar deze keer moest ook de hardware eraan geloven. Naast software update v10.0 heeft Tesla nu de aandrijflijn en de wielophanging van de Model X verbeterd. De luchtvering is vanaf nu volledig adaptief: hij past zich dus aan de rij-omstandigheden en het rijgedrag van de bestuurder aan. De elektromotor van de Model 3 ligt nu ook voorin de X én hij rolt op banden met minder rolweerstand, wat het rijbereik op batterijen ten goede komt. Volgens de fabrikant is gedurende de levenscyclus van de Model X inmiddels 75 procent van alle onderdelen vernieuwd of gemodificeerd.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Tamsyn

  Wat u gelooft of niet, laat me koud, Paul Verspeelt. Ik heb mijn conclusies uit die testritten getrokken, dat is wat telt voor mij. Ter info: we zijn afgelopen zomer terug met een Model S naar Murcia gereden. Daar is nu een prachtig Tesla supercharger station, maar we hebben dat niet nodig gehad.

 • PAUL VERSPEELT

  Wie testritten heeft gedaan met de BMW 7 of de Audi A8 , kraamt dergelijke onzin niet uit , Tamsyn. Wellicht hebt u die auto's nog nooit van dichtbij gezien , en kunnen we het onder dezelfde geloofwaardigheid klasseren , als destijds uw rit naar Murcia met een Tesla.

 • Geert Tamsyn

  U kent de Model X niet, Paul Verspeelt, u hebt er geen meter mee gereden. Ik heb testritten achter de rug met de 4 modellen, ik kan vergelijken, u niet.

 • PAUL VERSPEELT

  Nu heb ik toch eens goed gelachen , Tamsyn , als ik lees waar u een Model X mee vergelijkt. Dat is als een Lada op gelijke hoogte achten als een Mercedes. Het is inderdaad duidelijk , dat u alle zin voor realiteit verloren bent.

 • piet devlieger

  Alleen al dat gigantisch lelijk dashboard zou mij ervan weerhouden om zo'n zielloze auto te kopen. Als ik een groot computerscherm wil zien zal ik wel aan mijn bureau blijven zitten. Geef mij maar een échte auto waarmee ik moét rijden ipv te zitten vegeteren. En kost dat wat meer per kilometer .... dat neem ik er graag bij - een beetje fun moet je toch hebben in het leven.