Hardrijder mogelijk vrijuit doordat flitspaal niet werkt boven 250 km/u

Flitspalen in Duitsland
DPA Flitspalen in Duitsland
Een Tsjech gaat mogelijk vrijuit nadat hij met een snelheid van meer dan 250 kilometer per uur werd geflitst in Duitsland. De maximumsnelheid ter plaatse was 100 km/u, maar de flitspaal registreert boven de 250 km/u geen snelheid.

Het voorval vond plaats in de gemeente Asca in het Beierse district Straubing-Bogen, zo meldt de politie van Deggendorf in een persbericht. De laagvlieger scheurde om 23.15 uur voorbij. Volgens de politie is het geflitste voertuig een supersnelle VW Golf met Tsjechisch kenteken. Ondanks de hoge snelheid van de bestuurder was de bestuurder op de foto goed te herkennen. 

Getuigenoproep

Het probleem is dat er geen snelheid geregistreerd staat bij de overtreding. Daardoor is het wellicht lastig om hem te vervolgen. Volgens de politie hangt de man een boete van 1.200 euro boven het hoofd, maar de agenten zijn voor verdere vervolging afhankelijk van getuigen en roept omstanders dan ook op om zich te melden. Dit ondanks de foto waar de man goed herkenbaar op staat.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf peeters

  Oppassen met deze flitspalen ,veelal gelden daar twee snelheden,bv 60km/hr voor vrachtwagens en 80km/hr voor personenwagens.Wat gebeurd er ,je wordt geflitst (max 60km/hr vracht)en je rijdt de 80 km/hr en de Duisters sturen je bekeuring met 20km/hr te snel die voor vracht geld.Mooi geprobeerd natuurlijk en niet iedereen is Duits machtig en betalen terwijl je niet in overtreding bent.Boodschap,kijk 2x naar de bekeuring en onterecht terug sturen dat je niet in overtreding bent.

 • Geert Vaelen

  Toch geflitst, max snelheid van de camera is 250 en er staat geen snelheid bij? Awel, dan reed ie sneller dan 250 op een baan van 100. Waarom dan niet de maximum straf uitspreken? Nu geven ze dus het teken dat hij altijd sneller dan 250 mag rijden zonder risico. Niet het ideale sein dat je wil meegeven aan iemand die zich geen bal aantrekt van regels en wetten.

 • Loesje Vranken

  Klopt inderdaad. Ook als je tegen 5 km per uur door een rood licht zou rijden flitst hij niet heb ik eens gelezen, gewoon omdat er geen snelheid is.Nooit proberen!!!

 • Alan Janssen

  Begrijp nog steeds niet waarom auto's niet begrensd worden. De technologie om dynamisch te begrenzen is er al lang... een andere oplossing zou een black box verplicht in iedere auto, zou veel interpretatie uit de wereld helpen

 • DIRK RASSCHAERT

  De foto is duidelijk, de apparatuur geijkt, dus reed hij minstens 250, want dat is de bovengrens voor de snelheidsmeting. Wat is het probleem?