De Chinese fabrikant Geely produceert nu al de Polestar, dit jaar komt daar een nieuwe elektrische wagen van eigen bodem bij.
Volledig scherm
De Chinese fabrikant Geely produceert nu al de Polestar, dit jaar komt daar een nieuwe elektrische wagen van eigen bodem bij. © Polestar

Grootste autofabrikant China gaat de strijd aan met Tesla

Geely, de grootste autofabrikant van China, lanceert een nieuw luxemerk van elektrische auto’s genaamd Zeekr. Het doel is om Tesla te beconcurreren, en op termijn een nieuwe wereldwijde fabrikant van elektrische wagens te worden. De eerste auto’s zouden dit jaar nog geleverd kunnen worden. 

 1. Gedaan met de ‘brol’: deze Chinese merken willen de automarkt veroveren met betrouwbare en betaalbare wagens
  PREMIUM

  Gedaan met de ‘brol’: deze Chinese merken willen de automarkt veroveren met betrouwba­re en betaalbare wagens

  Primeur bij de 34ste Verkiezing VAB-Gezinswagen van het Jaar: voor het eerst kaapte een Chinese wagen de hoofdprijs weg. De MG ZS EV is een paradepaardje van de Chinese groep SAIC. En hij is niet de enige: ook Aiways, BAIC, DFSK, Seres en JAC proberen u te overtuigen met hun SUV’s: betrouwbaar, vaak elektrisch en vooral betaalbaar. Rijden we straks massaal met Chinese auto’s rond? Hoe China nu ook aan een veroveringstocht is begonnen op de automarkt.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"