Google stuurt zelfrijdende auto zonder bestuurder openbare weg op

Een zelfrijdend Chrysler Pacifica minibusje.
REUTERS Een zelfrijdend Chrysler Pacifica minibusje.
Waymo, zusterbedrijf van Google, gaat in de Verenigde Staten voor het eerst een zelfrijdende taxi zonder chauffeur de openbare weg op sturen. De test vindt plaats in de stad Phoenix, in Arizona.

De testen met zelfrijdende wagens vonden tot nu toe altijd plaats mét bestuurder. Die kan in geval van nood het stuur overnemen. De test zal met minibestelwagens worden uitgevoerd, met vrijwilligers als passagier. Die zullen de taxi met een app kunnen oproepen, zoals nu al het geval is met Uber.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joris Vanderaert

    Ik denk niet dat die wagen in de Filippijnen gaat rondrijden. Men zal wel beginnen in de goed gedocumenteerde wereld.

  • DANNY MAESEN

    Good luck, woon in Filippijnen en ben met google maps al serieus in de problemen gekomen, mij in eenrichtings straten sturen, volledig off road recht het veld in, recht nasr area's waar je als blanke beter niet komt enz... ik ben voorstander van technologie maar er is nog zeer veel werk aan de winkel