Google Maps gaat waarschuwen voor snelheidscontroles

photo_news
Google Maps, met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd, krijgt binnenkort een extra functie. De online kaartservice wil zijn gebruikers gaan waarschuwen voor snelheidscontroles.

Google Maps is momenteel bezig met uitgebreide updates en verbeteringen. Naast de waarschuwingen voor snelheidscontroles, wordt binnenkort ook aanvullende informatie over files en ongevallen verstrekt. Dit rapporteert de Amerikaanse site ‘Android Police’.

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk meldden gebruikers van Google Maps in december dat zij ontdekte besturingssystemen konden registreren. Ook in Duitsland hebben enkele testpersonen de nieuwe functie al gespot. Of Google alleen vaste flitspalen gaat signaleren, of ook mobiele snelheidscontroles, is niet bekend.

De veranderingen zijn controversieel. Snelheidscontrolemeldingen zijn in sommige landen verboden. Of de nieuwe dienst daarom in alle landen kan worden gebruikt, is onduidelijk. .Waze, dat sinds 2013 onderdeel is van Google, waarschuwt zijn klanten al enige tijd voor snelheidscontroles.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dieter Detrem

  Het doelbewust ontwijken van snelheidsmaxima is een spijtige zaak, maar dat zit in de Belgische genen. Geflitst worden als je niet duidelijk is wat de maximum snelheid is, is echter erg fustrerend. Wat ik vooral goed vind aan waze is de snelheidsaanduiding, die staat voorlopig niet bij google.

 • Desiree VanMeulebeke

  @ marc van de poel: rij 'ns tegen 70km/u in 6e versnelling op cruise controle! Je zal stukken rustiger achter het stuur zitten en pakken minder verbruiken...!

 • ANDRÉ MORTIER

  Allemaal gefrustreerde geflitsten hier blijkbaar. Ben ook meerdere keren geflitst. Betalen en punt uit. Wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten. Praat anders is misschien met ouders wiens kind verloren is in het verkeer...

 • Lieve Vandamme

  Jammer, snelheidsduivels zijn een gevaar op de weg, en moeten dus gestraft worden!!! Iedereen dient de verkeersqregels te volgen!!!

 • Kurt Decloedt

  Een goede zaak!