Gezocht: vijftig rijke Arabieren die een miljoen over hebben voor een Nissan

Nissan
Nissan is op zoek naar 50 klanten die bijna een miljoen euro over hebben voor een Nissan. Het speciale zit hem in het unieke koetswerk en het aparte interieur.  Maar of dat nu de prijs van 900.000 euro exclusief belastingen rechtvaardigt?

Nissan ontwikkelde de auto samen met het Italiaanse ontwerpbureau Italdesign. Het gaat om een strakke GT-R met 720 pk. Een one-off om de vijftigste verjaardag van de GT-R-badge te vieren, zo bleek. Niet alleen dus, want in een persbericht over de R50 is te lezen dat deze te zien is op het Goodwood Festival of Speed, en dat niet alleen.

Nissan

We citeren: "Afhankelijk van de reactie op Goodwood en andere globale evenementen de komende maanden is de bouw van een klantenversie mogelijk. Niet meer dan 50 units zullen geproduceerd worden door ItalDesign - naar specifieke wens van elke klant - met een startprijs die geschat wordt op 900.000 euro." 

Nissan

Die klant wordt naar verluidt vooral in het Midden-Oosten gezocht. Wie anders wil een miljoen uitgeven aan een Nissan met goudaccenten? Toegegeven, de biturbo V6 krijgt grotere turbo’s van de GT3 racer, een sterkere krukas, zuigers, drijfstangen en lagers, andere brandstofinjectoren en nog een aantal aanpassingen. Maar toch denken we dat het ietwat te hoog gegrepen is qua prijs. Immers: de Nismo GT-R waarvan dit model is afgeleid, kost nog geen 200.000 euro. 

Nissan4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo Van Haevre

  Ginder hebben ze geen LEZ zones zeker

 • Filip Vanlaeken

  Geef er mij maar 2 !

 • Yannik Samoy

  Bedenk dat men met dergelijke wagens maar een kwartier aan topsnelheid kan rijden want dan dienen de banden gewisseld te worden. Met de prijs van één band kan men hier al een heel mooie wagen kopen.

 • Peet V gilst

  ik ga toch maar eens met mn baas praten...