Gelekt: dit is de nieuwe Toyota Supra

Toyota probeert ons al wekenlang te verleiden met teasers van de nieuwe Supra. Nu lijkt het er echter op dat iemand niet helemaal goed heeft opgelet, want dit zijn foto's van de gehele auto, zonder camouflage.

We weten nog niets van de prestaties, maar wel was al bekend dat de nieuwe Supra zijn basis deelt met de BMW Z4. Ook het motorblok komt van BMW, een 3.0 zes-in-lijn met turbo. In de Z4 M40i schopt “hij het tot 340 pk, Toyota houdt het bij ‘meer dan 300 pk”. Daarmee moet de Supra in minder dan vijf seconden van 0 naar 100 km/u kunnen sprinten. 

De nieuwe Toyota Supra (codenaam A90) heeft ook een perfecte 50/50-gewichtsverdeling en er is een sperdifferentieel aanwezig. De foto's zijn verrassend, maar intussen is bijna elk deeltje van de sportwagen al getoond tijdens de tease-campagnes van Toyota. Enkel de carbon vleugeltjes onder de bumpers zagen we nog niet eerder. Tijdens de autoshow van Detroit horen we de laatste details.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • RONNY DUFOOR

  Top wagen

 • Joris Vanderaert

  Tja, het hybridesysteem van Toyota/Lexus is wel het meest gebruikte ter wereld. Mijn wagen verbruikt 6L en weegt 1800Kg. Ik kan niet oordelen over nog zwaardere SUV-modellen. Maar die verbruiken altijd meer. Ik blijf erbij het is een kwestie van kuddegeest dat bepaalde merken populair zijn. Iedereen is hier zot van BMW en Audi, puur conformisme. Niet omdat ze beter zijn.

 • Marc Van Horebeek

  Smaak is inderdaad persoonlijk, maar deze is megalelijk

 • raf peeters

  @Joris Vanderaert ,Lexus is een mooie wagen,zelf ooit kandidaat koper ,maar, alle tests met Lexus vallen door de mand.Hybride ,ja ,maar alleen om een fiscaal voor-deel eruit te halen en uiteindelijk niks bijbrengt aan 't milieu.Lexus zou maar 5.7 liter verbruiken ,bij alle test 3.5 a 4.5 L meer dan opgave constructeur,mede door zijn loge gewicht van 2 ton en meer.Lexus kent de inzet van aluminium componenten nog niet zoals Europese wagens,ze verbruiken teveel en zijn veel te log.

 • Joris Vanderaert

  Raf, Lexus verkoopt enkel hybrides hier in België en dus geen gulzige benzinemotoren. Ik heb er eentje en mijn verbruik is 6L/100Km, ik vlas nochtans goed door, binnen de beperkingen uiteraard. Qua prijs is hij minstens even interessant als niet-hybride modellen van MBW, Mercedes enz. Ik ben er alleszins content van. Ik denk dus wél dat het eerder met imago en statussymbolen te maken heeft dat mensen bepaalde keuzes maken.