De MG ZS EV werd gekozen tot gezinswagen van het jaar in de categorie 'elektrisch'.
Volledig scherm
PREMIUM
De MG ZS EV werd gekozen tot gezinswagen van het jaar in de categorie 'elektrisch'. © RV

Gedaan met de ‘brol’: deze Chinese merken willen de automarkt veroveren met betrouwbare en betaalbare wagens

Primeur bij de 34ste Verkiezing VAB-Gezinswagen van het Jaar: voor het eerst kaapte een Chinese wagen de hoofdprijs weg. De MG ZS EV is een paradepaardje van de Chinese groep SAIC. En hij is niet de enige: ook Aiways, BAIC, DFSK, Seres en JAC proberen u te overtuigen met hun SUV’s: betrouwbaar, vaak elektrisch en vooral betaalbaar. Rijden we straks massaal met Chinese auto’s rond? Hoe China nu ook aan een veroveringstocht is begonnen op de automarkt.

68 reacties

 • Jaak Casteleyn

  3 weken geleden
  Ondertussen kijken de Chinezen mee, overal waar u met die blikken ketel gaat rijden, geen sjoemel software maar spionage software, ze weten graag alles met hun minzaam lachje, voor een wisselstuk en dienst na verkoop, vergeet het.
 • geert calu

  4 weken geleden
  hebben die ook sjoemelsoftware of is dat enkel bij de betrouwbare merken?
 • Tom De Wachter

  1 maand geleden
  De Chinese autobouwer NIO vreet al deze Chinese EV-bedrijfjes in no time helemaal op. Tesla weet intussen ook al wel dat NIO de grootste concurrent wereldwijd wordt. NIO biedt haar voertuigen aan zonder batterij. Die batterij moet nadien geleased worden. Ze hebben intussen een batterij die hun wagens tot 1100km kan doen rijden op 1 lading, en die nieuwe batterij past ook in alle "oudere" wagens van NIO. Europa stelt in vgl met China totaal niks meer voor.
 • valere vermeulen

  1 maand geleden
  Daar gaan we weer met welles nietes verhaal.
 • Scheele Vanderlinden

  2 maanden geleden
  Heb meerdere 2dehands japanse wagens gehad zoals honda en nissan nooit problemen mee gehad. Ik hoorde toen ook vrienden van ooch jong met wat wil jij rijden ? Voor hun was enkel een VW, BMW of ander duits merk goed. Maar deze stonden wel constant met hun wagens in de garage wegens problemen ! Enige wat ik moest doen was onderhoudje olie + filterjes en gas geven !
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug