Ford komt met nieuwe Bronco op verjaardag O.J. Simpson, die er ooit mee wegvluchtte van politie

De nieuwe Ford Bronco (rechts), naast het oude model (links).
Ford De nieuwe Ford Bronco (rechts), naast het oude model (links).
In 1994 zagen ongeveer 95 miljoen televisiekijkers in de VS hoe de gevallen American footballspeler O.J. Simpson in zijn Ford Bronco door de politie werd achtervolgd. De autofabrikant komt volgende maand met een nieuwe versie van de Bronco op de markt. En die wordt gepresenteerd op 9 juli, de verjaardag van O.J. Simpson.

Ford zegt dat het om “puur toeval” gaat, maar Amerikaanse media noemen de datum eigenaardig. De naam Simpson wordt met de Bronco geassocieerd sinds de achtervolging door de straten van Los Angeles. De politie zocht de voormalige sportman omdat hij verdacht werd van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson. In een geruchtmakend proces werd hij later vrijgesproken. Na de bewuste achtervolging schoten de verkoopcijfers van de Ford Bronco pijlsnel de hoogte in. 

De witte Ford Bronco waarmee O.J. Simpson vluchtte.
AFP De witte Ford Bronco waarmee O.J. Simpson vluchtte.

Ford stopte in 1996 met het produceren van de Bronco, een SUV. Gezien de groeiende populariteit van dit type voertuigen heeft het autoconcern besloten het model weer in ere te herstellen.

De achtervolging op O.J. Simpson werd voor een groot deel uitgezonden op televisie. Je kan ze hieronder nog eens bekijken.

O.J. Simpson.
AFP O.J. Simpson.

Lees ook:

O.J. Simpson schuilde in huis Michael Jackson om te ontsnappen aan de media

Ford haalt ruim 2 miljoen auto’s terug in VS: deuren kunnen onderweg openzwaaien
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.