Ford daagt Trump uit met verhuis elektrische auto's naar Mexico

REUTERS
De op een na grootste autobouwer van de VS, Ford, zal zijn elektrische auto's, in tegenstelling tot eerdere plannen, toch in Mexico produceren. Dat zegt Ford-manager Jim Farley in een interview met de Wall Street Journal.

In januari had het bedrijf nog gezegd dat de productie van elektrische auto's in hoofdzaak in de fabriek van Flat Rock in de staat Michigan zou plaatsvinden. Farley zegt dat de plannen niet gewijzigd zijn omdat de productie in Mexico goedkoper zou zijn. Flat Rock zal in de plaats dienen als 'centre of excellence' voor zelfsturende auto's. Daarom moet er plaatsgemaakt worden.

Toch haalt Ford hiermee wellicht de toorn van Trump over zich. De VS-president wil meer Amerikaanse jobs in de auto-industrie. Hij had de productie in het naburige lageloonland Mexico in het verleden sterk bekritiseerd en met hogere invoerrechten gedreigd.

Ford wil in 2020 een volledig elektrische SUV op de markt brengen.
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan Verstrepen

  200% invoer Tax opgelost. Kan ook zijn dat Ford denkt dat heel die elektrische auto een doodgeboren kind is, waar gaan ze de stroom halen????

 • Peter Bonacasa

  Is niet de eerste firma, en zal zeker ook niet de laatste firma zijn die vertrekt uit de VS. Aan alle vriendjes van Trump, kijk eens aan de binnenkant van jullie MAGA-petje, en kijk eens wat er op het label staat... Niet 'Made in the USA'.

 • John Ulmer

  ach, de electrische wagen is een bubbel maar nog niet iedereen heeft dit door

 • Ramon Simon

  Op een dag komen al die genieën te weten dat niemand hun brol kan kopen. In het land van fabricage kunnen ze met hun loon niets kopen, en in het export land heeft niemand nog werk.

 • Clement Asselman

  30% invoertaks voor de verkoop in de VS. Trouwens, de elektrische wagen is helemaal de toekomst niet!