Ga naar de mobiele website
^ Top

Fans ongerust: "Als het merk Opel maar blijft"

ANP
De overname van Opel door het Franse Peugeot zorgt bij voor gemengde gevoelens bij de echte fans van het Duitse automerk. Het Nederlandse persagentschap ANP verzamelde enkele reacties.

"De meesten zijn er wel een beetje onthutst over'', zegt Geja Twellaar van Opel Power Nederland, een club van liefhebbers. "Op de forums op Facebook worden ook pittige discussies gevoerd. Niet iedereen is er even blij mee. Mensen vragen zich af hoe Opel dit heeft kunnen doen en vinden dat het helemaal niet slim is. Maar het belangrijkste is dat het merk Opel wel blijft bestaan. Als Opel verdwijnt zal dat bij mij en heel veel anderen echt aan het hart gaan."

Er zijn ook wel wat positieve kanten aan de overname. "Opel loopt qua details wel wat achter en de motoren van Peugeot zijn ook beter.''
Volgens de Astra Tuning Club zijn mensen ook blij dat Opel op deze manier nog door kan gaan. "Het merk Opel had nu ook al helemaal kunnen verdwijnen. De modellen zullen misschien wel wat veranderen. Maar dat is beter dan dat we straks helemaal geen Opel meer hebben'', zei Arjan Juffer van de club.

Volgens de Opel Kadett Club heeft de overname tot wisselende reacties geleid. "Maar voor veel van onze clubleden maakt het niet zo heel veel uit, want de onderdelen van de Kadett zijn via Opel niet meer te krijgen. In praktijk verandert er voor ons dus niet veel", aldus Jolanda Versleijen. "Dat zal meer het geval zijn voor mensen die rijden in de nieuwere modellen."

EPA2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Pipolini Deverde

    Nuja het is zeer jammer dat het werd over genomen door peugeot(maar beter dan citroen)... Waarom geen merk van de gm group...? En @ anonymous vroeger leverden ze wel degelijke kwaliteit... Men manta van 1977 is ng in top staat kwa chassis en mechanic... Het exterieur heeft logisch wat "knanierijden" en gebruikssporen door vorige 3 eigenaars en interieur is ook ng zeer mooie staat na 40j ...zou graag eens uw huidige wagen zien na 40j kdenk ergens bij een schroot handel

  • Anonymous

    Nu heeft het merk een eigenaar die past bij de kwaliteit. Het beweerde wel een Duits merk te zijn, maar het leverde Franse kwaliteit.

Meld een bug