Faillissement dreigt voor autosalon van Genève

Het autosalon, dat jaarlijks tot 800.000 bezoekers telt, werd in februari door het coronavirus afgebroken nog voor het van start ging.
AP Het autosalon, dat jaarlijks tot 800.000 bezoekers telt, werd in februari door het coronavirus afgebroken nog voor het van start ging.
Het autosalon van Genève dreigt failliet te gaan als er tegen september geen oplossingen gevonden worden. Daarvoor waarschuwt salondirecteur Sandro Mesquita. Een editie 2021, die het kanton vraagt in ruil voor een lening van 16,8 miljoen Zwitserse frank (15,7 miljoen euro), is volgens de directeur niet mogelijk.

“Momenteel zijn er, ondanks onze vraag, geen onderhandelingen met de staat”, vertelt Mesquita in een interview met La Tribune de Genève. Genève zou een editie 2021 van het salon willen, maar daarover moeten nog wat punten uitgeklaard worden.

Genève keurde op 5 juni een lening voor het autosalon goed van 16,8 miljoen Zwitserse frank (15,7 miljoen euro), terug te betalen tegen eind 2037, in lijn met de financiële verplichtingen voor de editie 2020, die geannuleerd moest worden vanwege het coronavirus, en voor het organiseren van een editie in 2021.

Reisbeperkingen

Maar uit een peiling blijkt dat 73 procent van de automerken aangeeft niet te zullen deelnemen aan een salon volgend jaar, zegt Mesquita. “De crisis treft de autobouwers, die op dit moment andere prioriteiten hebben.” Hij wijst ook op de onzekerheid over reizen, waardoor een deel van de 10.000 journalisten uit de hele wereld die volgens hem het salon bezoeken, mogelijk niet tot in Genève geraakt.

Lees ook:

Dankzij corona tot 20.000 euro korting op stockwagens: wat zijn de strafste promoties en hoelang kan dat nog blijven duren? (+)

Wordt dit bedrijf het nieuwe Tesla? 0 euro omzet, maar bijna 30 miljard dollar waard

Corona hakt in op autosector: “Het autosalon verdwijnt, de garagist ook” (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • piet devlieger

    Jongens toch, je ziet het overal vandaag de dag. Al die bedrijven (en ook personen) die altijd zo hoog van de toren lopen te blazen hebben geen houtje meer om op te bijten als het eens een tijdje minder gaat. Hier gaat het oude spreekwoord weer eens op : 'geef de bluffers een brood, de klagers hebben geen nood'. Je hebt groot gelijk, Tom Der Kinderen.

  • Tom Der Kinderen

    Alles die nu failliet gaat is omdat bedrijven en evenementen denken dat ze onaantastbaar zijn en hiernaar leven Ipv genoeg liquide middelen in hun bedrijf te houden en belastingen te betalen zuigen ze liever alles leeg door zichzelf superlonen, dividenden en bonussen uit te keren of veel te grote investeringen aan te gaan. Geen enkele compassie hiermee, straks staan ze in Belgie ook weer allemaal te wenen achter belastingsgeld om zich te redden. Trek uw plan en leer sparen in goede tijden.