Exact vijftig jaar geleden rolde eerste Gentse Volvo van de band

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.
Vandaag is het exact vijftig jaar geleden dat de eerste Gentse Volvo van de band rolde. Om dat te herdenken, zet de fabriek morgen twee Amazons op de lijn, meldt het bedrijf.

In de Gentse fabriek rolde op 28 juni 1965 de eerste Volvo van de band. Op 3 november van dat jaar werd de fabriek feestelijk ingehuldigd. Morgen gaan ze bij Volvo even terug in de tijd, want dan worden twee Volvo Amazons nog eens op de lijn gezet. "En niet zomaar twee Volvo's uit 1965, twee Volvo's met op elkaar volgende chassisnummers", zegt woordvoerder Mark De Mey. "Aangezien de twee chassisnummers op elkaar volgen, stonden ze samen op de assemblageband in Gent in 1965."

Volvo Car Gent viert zijn 50-jarig jubileum met een feestelijke academische zitting op 18 september. Op 19 en 20 september worden alle medewerkers en hun gezin, en de gepensioneerde medewerkers, verwacht op een opendeurweekend. Het thema van de jubileumviering is 'Mensen Maken Geschiedenis', sinds enkele maanden worden er wekelijks portretten van medewerkers en verhalen gepubliceerd op www.volvocargent.be.