Ex-bestuurder Volkswagen zeven jaar cel in

Voormalig VW-topbestuurder Oliver Schmidt werd schuldig bevonden aan fraude en het toebrengen van milieuschade.
REUTERS Voormalig VW-topbestuurder Oliver Schmidt werd schuldig bevonden aan fraude en het toebrengen van milieuschade.
Voormalig topbestuurder van Volkswagen Oliver Schmidt moet zeven jaar de cel in voor betrokkenheid bij het dieselschandaal rond het Duitse autoconcern. Ook moet hij een boete van 400.000 dollar betalen. Dat bepaalde een Amerikaanse rechter, nadat Schmidt eerder al schuld had bekend.

Schmidt werd schuldig bevonden aan fraude en het toebrengen van milieuschade. Aanklagers hadden de maximale straf geëist voor die overtredingen en die werd nu ook opgelegd. Eerder werd een technicus van VW al tot een celstraf veroordeeld.
Het dieselschandaal heeft Volkswagen al zo'n 30 miljard dollar aan schade opgeleverd, sinds het in september 2015 toegaf emissietesten moedwillig gemanipuleerd te hebben. Daardoor leken diesels van het concern schoner dan ze in werkelijkheid zijn.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk de marez

  Ik kan moeilijk geloven dat die man dat op eigen houtje heeft gedaan.

 • Jan Van Rompaey

  En al die anderen van andere merken?

 • Daniel Mignolet

  En hier in Europa waar de meeste sjoemel wagens rijden gebeurt er niks. Met dank aan Merkel, compensatie voor de nefaste gevolgen voor onze gezondheid? Niets!

 • MARCUS AVITUS

  Milieuschade toebrengen is strafbaar in de Usa. Ok, graag de eerste klacht tegen Trump aub.

 • Dirk De Winter

  En al die andere dan,die deden dat ook bewust.