Ex-baas Nissan moet tien dagen langer in de cel blijven

Carlos Ghosn.
EPA Carlos Ghosn.
Automakers Renault, Nissan en Mitsubishi blijven samenwerken, laten de drie bedrijven in een gezamenlijke verklaring weten. Het voortbestaan van de krachtenbundeling was een groot vraagteken sinds de arrestatie van Carlos Ghosn, de topman van de alliantie. De automagnaat moet tien dagen langer in de cel blijven, dat melden Japanse media vandaag.

Ghosn zit sinds vorige week vast in Japan op verdenking van belastingfraude. Hij zou onder meer een te laag inkomen hebben opgegeven bij de fiscus. De rechtbank van Tokio heeft de voorhechtenis met 10 dagen verlengd, tot 10 december. Justitie in Japan heeft nu tot 10 december de tijd om een aanklacht in te dienen tegen Ghosn. Een andere optie is hem vrijlaten en opnieuw aanhouden op verdenking van een ander strafbaar feit.

In de nasleep van de arrestatie wilde Nissan naar verluidt sleutelen aan het pact tussen de drie bedrijven. Of de verhoudingen binnen de alliantie zijn gewijzigd, wordt in persverklaring niet gemeld.

Het samenwerkingsverband bestaat twintig jaar. De drie autoconcerns werken samen om hun concurrentiepositie te behouden en te vergroten, bijvoorbeeld door kostenbesparingen en het delen van productiemiddelen. Vorig jaar verkochten de drie concerns samen meer dan 10,6 miljoen auto's.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Walter Mertens

    Deze gangsters beslissen over de toekomst van de kleine garagist om de hoek. Bijgestaan door importeurs die uitpakken met wurgcontracten,verliezen deze familiezaken hun anciënniteit ,soms van twee of drie generaties. Psa ,Citroen peugot,een triestig voorbeeld,een schande.