Europese autoverkoop in mei gehalveerd ten opzichte van vorig jaar

In april ging het nog om een afname van 76 procent ten opzichte van een jaar eerder.
AP In april ging het nog om een afname van 76 procent ten opzichte van een jaar eerder.
De verkoop van personenauto's in Europa is vorige maand gehalveerd ten opzichte van een jaar eerder. De daling was in alle landen van de Europese Unie fors, meldt de de internationale autobrancheorganisatie ACEA.

In totaal werden in mei 581.161 personenauto's verkocht, ruim 52 procent minder dan in mei 2019. Die daling op jaarbasis volgt op een afname van 76 procent in april, wat volgens ACEA een recordkrimp was.

Autoverkopers hadden eerder te maken met gedwongen sluitingen van showrooms, maar veel lockdownmaatregelen in Europese landen zijn inmiddels versoepeld. Autodealers kampen verder met problemen aan zowel de aanbod- als vraagkant. Door de coronacrisis is het vertrouwen onder consumenten hard gedaald, waardoor veel mensen de aankoop van een nieuwe auto uitstellen. Tegelijkertijd heeft de auto-industrie door fabriekssluitingen voor een groot deel stilgelegen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Dankzij corona tot 20.000 euro korting op stockwagens: wat zijn de strafste promoties en hoelang kan dat nog blijven duren? (+)

Corona hakt in op autosector: “Het autosalon verdwijnt, de garagist ook” (+)

Gedaan met diesel? Nieuwe Golf TDi bewijst dat emissie-arm dieselen echt wel kan (+)
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • raf peeters

  Logisch,zal nog zakken ,denk dat er bij velen een lamp is gaan branden met bericht-geving dat op een Ferrari 86000€ winst zit,die gaan dat blijven betalen ,maar dit is ook met een Tesla,Mercedes,BMW of Audi ook zo,zeg maar op wagens boven de 100000€ zit ook vlot 40000€ winst en daarbij denkt men vandaag(de overheid toch) dat je om de 2 jaar een nieuwe moet kopen,(daarom zijn euro regeltjes uitgevonden ,voor de verkoop).De E wagen voor milieu,zeg maar om nog meer winst te maken

 • johny vanderlinden

  Hoeveel mensen rijden er al niet met een bedrijfswagen, die gaan er gene niet meer kopen ze.

 • Wim Eggermont

  Straks gaat de regering de multinationals terug steunen met ne premie voor ne nieuwe auto. Jan met de pet zal wel de put vullen

 • René Janssen

  Was niet moeilijk, alles was gesloten showrooms ook

 • guy perain

  Zouden de mensen dan toch slimmer beginnen worden en inzien dat er geen plaats meer is voor nog meer auto's!?