Europeanen kopen meer elektrische auto's

Thinkstock
Elektrische auto's worden meer verkocht in Europa. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn ongeveer 70.000 elektrische auto's verkocht in de Europese Unie. Dat is bijna 50 procent meer dan in de eerste drie maanden van 2017.

Het cijfer komt van de brancheorganisatie voor voertuigbouwers, de ACEA. Daarbij zijn merken als BMW, Honda, Fiat Chrysler, Ford, Opel, Peugeot Citroën, Renault, Toyota, Volkswagen en DAF aangesloten.

Bij de 69.898 verkochte elektrische auto's zijn ook hybride auto's met een stekker inbegrepen. Daarnaast werden nog eens 139.556 hybrides zonder stekker verkocht. Die auto's laden hun accu op tijdens het rijden, maar verbruiken voor het grootste deel gewoon benzine.

Het aandeel van elektrische auto's blijft met 1,7 procent laag. Een jaar eerder was dat 1,2 procent. Benzineauto's waren goed voor 55,5 procent van de totale autoverkopen. Het aandeel van diesel slonk tot iets minder dan 38 procent.




7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rudy poelmans

  Ik heb nu 2 weken een nieuwe wagen. Stond op het punt een elektrische te kopen. Wat zonnepanelen bijplaatsen en ........stop. Prosumententax zit in de weg. Dit zou me meer dan 1.000 euro per jaar extra kosten bovenop mijn toch al zeer dure investering.

 • Fredien Vandervekens

  Hopelijk houden onze kerncentrales het nog een tijdje. En blijft het stormachtig, voor de draaimolentjes.

 • Ed Tanghe

  Privé EV bestuurder hier sinds 2 jaar. Het rijcomfort van elektrisch is gewoon beter dan ICE. Ik zou nooit terug naar ICE wagen willen gaan. Enigste minpunt is voor mij inderdaad de aankoopprijs. Het opladen gebeurt voor namelijk thuis 's avonds en soms bij oplaadstation (met gezellig praatsessie met andere EV-rijders) Ik rijd wel met de elon musk wagentje ;)

 • raf peeters

  De meeste zijn dan nog door bedrijven gekocht die ze volledig inbrengen voor bedrijfskosten ,particulier zal amper te vermelden zijn wat aan E wagens is verkocht.

 • Daniel Corstjens

  Ik wil er ééntje op windenergie!