Teslabaas Elon Musk bezocht dit najaar de nieuwe Gigafactory die bij Berlijn wordt gebouwd. Hij overweegt daar ook een kleiner model, speciaal voor de Europese markt, te gaan bouwen.
Volledig scherm
Teslabaas Elon Musk bezocht dit najaar de nieuwe Gigafactory die bij Berlijn wordt gebouwd. Hij overweegt daar ook een kleiner model, speciaal voor de Europese markt, te gaan bouwen. © Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB

Elon Musk wil een kleinere Tesla voor Europa

Tesla-topman Elon Musk overweegt een compacte hatchback voor met name de Europese markt. Volgens Musk is er in Europa behoefte aan een kleiner model van Tesla.

13 reacties

 • Bart Prinsen

  2 maanden geleden
  Geen kleinere maar een betaalbare goedkopere zou beter helpen. Plus infrastructuur om overal te kunnen laden.
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Raf Peeters, autobatterijen worden volledig gerecycleerd, goed voor milieu, economie en werkgelegenheid.
 • raf peeters

  2 maanden geleden
  Andre Stroykens ,als je batterij schroevendraaiers/boor intensief gebruikt (dagelijks en niet occasioneel)haal je vaak net de garantietijd en dan heb je 't gehad en degelijk materiaal in bedrijfswereld waar over heb ,niet de Lidl of Aldi materiaal.Grasmaaier die je een of twee keer gebruikt op twee weken zal  langer misschien lukken,als je een E wagen ook maar eens per week gebruikt zal je de zeven jaar ook halenmaar geen 20.We leven in wegwerp en consumptie wereld,slecht voor milieu,ook E wagen
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Constructeurs beginnen altijd met de duurdere modellen om de initiële investeringen te kunnen terugverdienen, economie voor dummies. In 2024 heeft Tesla een model <25.000 dollar. Ondertussen kan de productie de vraag nog steeds niet volgen, waarom zou Musk die winst laten liggen?
 • Andre Stroykens

  2 maanden geleden
  RAF, klopt weer al eens niet.Grasmaaier met batterij 7 jaar werkt nog als nieuw met zelfde batterij, heggenschaar en kantensnijder idem mijne volgende auto zal een elektrische zijn .
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen