Elon Musk: “Tesla pickup truck komt eraan in november”

Een beeld uit 2017 van de pickup truck van Tesla.
Tesla Een beeld uit 2017 van de pickup truck van Tesla.
Tesla-baas Elon Musk heeft aangekondigd dat de onthulling van de Tesla pickup truck eraan komt in november. De lancering van het mysterieuze voertuig was eerder gepland voor tijdens de zomer, maar die belofte kon het bedrijf niet waarmaken. 

De CEO van Tesla deed de aankondiging op Twitter in een reactie op een vraag over de komst van de truck. Vrijwel meteen reageerde hij dat de voorstelling “waarschijnlijk in november” is. 

Maar eind juni zei Musk volgens The Verge op een aandeelhoudersvergadering al eens dat het voor tijdens de zomer zou zijn, en in juli meldde hij dat het “voor binnen twee of drie maanden” zou zijn. In het verleden is overigens al vaker gebleken dat men voorspellingen van Musk best met een korreltje zout neemt.

Tesla werkt al verschillende jaren aan de pickup. Daarover is weinig meer bekend dan een foto die door het bedrijf al in 2017 werd vrijgegeven. Als er in november al iets voorgesteld wordt, gaat het wellicht om een prototype. Musk gaf immers ook al aan de de pickup pas op de markt zal komen na de ‘Model Y’. Die SUV werd werd eerder dit jaar onthuld en zou pas eind 2020 beschikbaar zijn voor consumenten.

Bekijk ook: Elon Musk reageert op pornofilmpje in zelfrijdende Tesla
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Zal voor heel kort leveringen zijn en best twee aanschaffen één rijden de andere opladen.

 • an deloof

  Hopelijk zit men hier niet op de batterij die zomaar in brand kan schieten!

 • mike vanginderen

  Milieuvriendelijke wagens willen produceren, maar om de haverklap testraketten in de ruimte schieten,om op termijn rijke luizen ruimtereizen te laten maken. Die raketten zijn waarschijnlijk niet electrisch.

 • Jacques Ouzy

  Hoe lang nog vooraleer dat flutbedrijfje failliet gaat? Snap niet wie er zijn centen in dergelijke brol wil steken.

 • johan d'hont

  Waar is de rest van het filmpje