Elon Musk: “Tesla begint volgend jaar taxidienst met zelfrijdende auto’s”

Musk staat bekend om zijn ambitieuze deadlines, die lang niet altijd worden gehaald.
REUTERS Musk staat bekend om zijn ambitieuze deadlines, die lang niet altijd worden gehaald.
Tesla begint al volgend jaar met de uitrol van een taxidienst met zelfrijdende auto's in enkele staten in de Verenigde Staten. Dat beloofde Tesla-topman Elon Musk tijdens een beleggersdag. De introductie zou veel eerder zijn dan bij concurrenten. Musk staat bekend om zijn ambitieuze deadlines, die lang niet altijd worden gehaald.

De fabrikant van elektrische auto's onthulde een nieuwe microchip waarmee een auto zonder een bestuurder kan rijden. De investeringen in zelfrijdende auto's zijn momenteel volgens de topman zowat de belangrijkste kostenpost voor Tesla. Musk beweert dat zijn bedrijf momenteel de enige autobouwer is met technologie waarmee auto's volledig autonoom kunnen rijden.

Meerdere autobouwers en technologiebedrijven zoals Google-zusterbedrijf Waymo, Mercedes-moederbedrijf Daimler en taxidienstaanbieder Uber, werken ook aan zelfrijdende auto's. Kenners zeggen dat het nog jaren kan duren voordat voertuigen zonder enige menselijke tussenkomst veilig op wegen kunnen rijden.

Bekijk ook:

Tesla-chauffeur doet dutje achter het stuur.

Tesla onderzoekt video van ontploffende auto in China.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • egbert vansteenstraeten

  Ofwel 100% zelfrijdende auto's ofwel geen. Samen gaat niet! Ik begin dat woordje Tesla zo moe te worden!

 • Bart Verbeeck

  Level 5 is er al en wordt al getest. Reglementering kan zoals vaak nog voor vertraging zorgen.

 • Hendrik Patyn

  UPS start met het rijden met vrachtwagens op waterstof van Toyota.

 • Hendrik Patyn

  Zal een beetje zijn zoals zijn tunnels, van de ene kant van zijn fabriek naar de andere kant. Alles is weer goed om de aandacht van het slecht nieuws af te leiden, maar Musk wordt een beetje doorzichtig.....

 • Ronald Van Beneden

  Altijd als deze fantast in beeld komt met een mislukking komt hij met iets sensationeler. Dat zijn autos spontaan vuur vatten zijn raket ontploft geen probleem laat staan dat hij ooit winst moet maken. Net als Uber hoort deze firma tot een groots opgezet plan om bestaande industrieën en sociale diensten te ondermijnen. Zelfs politici ondersteunen met subsidies de rijken door het belastingsgeld van de gewone mens eraan te verkwanselen.