Elon Musk legt uit waarom gewapend glas van Cybertruck toch kon sneuvelen

Reuters
“Oh my f*cking God.” De presentatie van Tesla’s nieuwe elektrische pick-uptruck verliep allesbehalve vlekkeloos vorige week, en dat was te horen aan de reactie van Elon Musk. De flamboyante Tesla-baas heeft deze week op Twitter een verklaring gegeven voor het fiasco.

De futuristisch uitziende Cybertruck werd vorige week donderdag voorgesteld in Los Angeles. Volgens Musk kunnen er op het robuuste koetswerk geen krassen komen. Om dat te demonstreren, werd met een sloophamer hard op een deur geslagen. Maar bij het volgende show-onderdeel liep het mis. Toen een metalen bal tegen twee autovensters werd gekegeld, barstten die telkens. Duidelijk niet de bedoeling, zo was ook te horen aan de reactie van Musk, die “oh my f*cking God” riep.

De oorzaak valt te zoeken bij de volgorde van de demonstraties, opperde een twitteraar afgelopen zondag. “Misschien had je eerst de bal tegen het venster moeten gooien, in plaats van met een hamer tegen de deur te slaan.” Een these die de Tesla-baas later beaamde. “Door de impact van de sloophamer barstte de basis van het glas, waardoor de bal niet teruggekaatst werd”, aldus Musk. Eerst had de bal tegen venster moeten gegooid worden, daarna pas de sloophamer tegen de deur, klinkt het. “Volgende keer...”

Musk verklaarde ook waarom de carrosserie van de Cybertruck er zo hoekig uitziet. Het voertuig werd gemaakt met staal dat niet gebogen kan worden.

Bekijk ook: zo reageert het internet op bizarre pick-up van Tesla

Bekijk ook: Tesla Cybertruck vs. Ford pick-up: welk voertuig is het sterkste?
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Tamsyn

  Inderdaad, Hendrik Patyn, EV bestaan al een eeuw, het feit dat Musk er na al die tijd als eerste in slaagt er een succes van te maken, maakt hem nog groter.

 • MARTIN VEREECKEN

  @Henry er wordt wel degelijk met een hamer op de Tesladeur gebonkt, dat is alleen niet zichtbaar in het filmpje hierboven. In de volledige film wel.

 • jos vermeule

  Voor je een reactie plaatst om te zeggen dat er bedrog is met de deuren, eerst checken! De witte deur is een deur van een concurrerend model om te vergelijken hoe beide reageren bij een impact. Duidelijk is te zien dat de witte deur veel schade oploopt en de tesla geen krimp gaf!!

 • Hendrik Patyn

  Reeds vermeld, een sticker op de deur plakken voor de vandalen of carjackers, sla eerst op de venster en dan op de deur aub! Musk kan misschien eens les volgen bij mensen die gepantserde wagens maken, hij heeft weer het warm water uitgevonden, net zoals met zijn batterij op wielen die al meer dan een eeuw bestaat...

 • Matt Casters

  Je kan ze allemaal mee lachen maar ik vraag me toch af of wat steviger inderdaad niet beter is voor de mensen die professioneel bezig zijn en liever geen bakstenen of balken de cabine zien binnen komen.