Elektrische auto voor amper 840 euro bij Alibaba

Deze elektrische auto kost 840 euro.
Changzhou Xili Vehicle Co., Ltd. Deze elektrische auto kost 840 euro.
Het lijkt ongelofelijk, maar de Chinese fabrikant Changzhou biedt voor 840 euro een elektrische auto aan op de Chinese postordergigant Alibaba.

Een beetje goede autoradio kost al snel meer. Lichtmetalen wielen ook. Of een setje andere voorzetels. Maar bij Changzhou Xili Vehicle Co., Ltd. koop je voor het bedrag van 840 euro een complete auto. De Chang Li, die sinds deze maand verkrijgbaar is bij de Chinese postordergigant Alibaba, is een tweezitter met een elektrische aandrijving die is ontworpen om aan de meest elementaire mobiliteitsbehoeften te voldoen.

De snelweg hoef je er niet mee op, want qua paardenkrachten zit de 1,1 pk sterke elektro-auto dichter bij een op afstand bestuurbare speelgoedauto dan bij een echt vervoermiddel. De Chang Li is 2,50 meter lang, 1,50 meter breed en 1,80 meter hoog. Hij weegt 323 kg en het laadvermogen bedraagt 300 kilogram. De auto heeft onafhankelijke wielophanging en trommelremmen en je stuurt met een motorstuur.  Over de veiligheid wordt verder niet gerept.

1,1 pk

Wie meer wil dan 1,1 steigerende paarden, kan tegen meerprijs ook kiezen voor een krachtiger 1.000 of 1.200 watt motor. Dat komt overeen met 1,4 of 1,6 pk. Hierdoor zou de achterwielaangedreven auto een topsnelheid van maximaal 30 km/u moeten kunnen halen en wegen met een hellingshoek van 30 graden moeten kunnen bedwingen. De actieradius bedraagt volgens de fabrikant tussen de 40 en 100 kilometer.

Bullbar

Met zijn nieuwkomer mikt Changzhou vooral op senioren en wagenparkbeheerders. Wanneer je er minimaal honderd bestelt, kun je eigen logo’s en andere decoraties laten aanbrengen. Accessoires zoals dakdragers en een bullbar voor de voorzijde zijn eveneens leverbaar, evenals andere carrosserievarianten. Een driezitter is verkrijgbaar vanaf 1.488 dollar (net geen 1.350 euro), een versie voor taxidiensten kost minimaal 1.638 dollar (bijna 1.500 euro).

Het kleine elektrische voertuig is niet zozeer bedoeld voor de openbare weg, maar meer voor grote privé- en bedrijfsterreinen. Of als rollend reclamemedium. En misschien als brommobiel of zelfs als overdekte variant van een elektrische fiets bijvoorbeeld. Een ding is zeker: de Chang Li is sowieso goedkoper. 

Lees ook: 

Chinese automarkt stort in: verkoopdaling van 80 procent

Weg met knoppen op het stuur? Dit nieuwe automerk plaatst er een tablet in
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Vaelen

  Mijn zitmaaier heeft 10x meer pk's dan deze auto. Ik betwijfel echt wel dat die auto een helling van 30 graden omhoog geraakt, en zeker als het laadvermogen van 300kg gebruikt wordt. Krachtiger 1000 of 1200W motor? Wat voor motor heeft de basisversie dan? 800W? Huis en tuin gereedschap heeft meer vermogen dan dit.

 • Wilfried Vanden Berg

  Zou dat nu niet echt voor Minister Weyts zijn ? Hij wou toch een wagen met standing ? Of niet soms ? Dat zou nu echt een wagen zijn voor zijn status .

 • Moppertal johen

  Een veredelde rolstoel, je zit droog en warm, goed idee.

 • Marc Statham

  Dat weet ik al langer , zelf die 3 wielige 2 takt brommer pickupjes zoals je veel in die films ziet betaal je daar maar 1000 euro . De prijs is meestal voor een groot aantal stuks.

 • johny goessens

  Opgelet : te gebruiken tot max 1 beaufort wordt niet vermeld !