BELGA
Volledig scherm
© BELGA

"Elektriciteitsnetwerk kan groei elektrische wagens aan als laden gespreid gebeurt”

Het Belgische elektriciteitsnetwerk kan een groei van het elektrische wagenpark aan, op voorwaarde dat het laden van de voertuigen gespreid gebeurt. Dat blijkt uit een studie die sectororganisatie Synergrid enkele jaren geleden liet uitvoeren “De belangrijkste conclusie van die studie is dat het distributienetwerk een groot aantal elektrische voertuigen kan opladen zonder overbelast te geraken, op voorwaarde dat het laden van de voertuigen verdeeld is over ruimte en tijd”, bevestigt woordvoerster Berenice Crabs.

22 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  3 weken geleden
  Begin eerst met in heel België in alle straten nieuwe en veel dikkere elektriciteit kabels te leggen, ander branden die gewoon door.
 • Edmond Dillien

  3 weken geleden
  En dit is de reden dat alle mensen met elektrische accumulatie systemen, hun aangeraden door de overheid net zoals nu de zonnepanelen, binnenkort weer maar eens diep in hun zakken mogen tasten om een nieuw type van verwarming aan te schaffen, België is het land met het meest miserabele overheidsbeleid en dit zal bewezen worden met hun laadpunten, weer maar eens. De beste raad is koop kaarsen als je licht wil want er gaan duistere plekken komen in Vlaanderen.
 • Ferdinand Nuyts

  3 weken geleden
  Het Groen probleem begint al voor het begonnen is. Er rijden nu 0.45 % volledig elektrische wagens in België, stel dat elke Groene er een koopt 8% dan zitten wij dik in de problemen, koop al maar wat kaarsjes voor in de winter.
 • walter Bogaerts

  4 weken geleden
  Afwachten, de slimerikken wachten op de waterstof anngedreven voertuigen.
 • Geert Tamsyn

  4 weken geleden
  René Verhoeven, met variabele prijzen regel je de afname perfect, gebeurt trouwens al decennia met nacht- en weekendtarief. We halen nu al 36 % hernieuwbare elektriciteit, en dat stijgt met de dag. Maar zelfs met 100% grijze stroom zijn EV stukken milieuvriendelijker, omdat ze hun energie 300% efficiënter benutten.