Eindelijk: Volkswagen Arteon Shooting Brake is waar we al jaren om smeken

Volkswagen Arteon Shooting Brake
Volkswagen Volkswagen Arteon Shooting Brake
Al sinds zijn introductie wordt er gespeculeerd over de Volkswagen Arteon Shooting Brake. En met de facelift van de vierdeurs Arteon geeft Wolfsburg gehoor aan onze gebeden: maak kennis met de Volkswagen Arteon Shooting Brake!

Volkswagen doet er dan ook alles aan om van deze Arteon Shooting Brake een emotioneel model te maken. Strakke vormen, een doorlopende lichtstrip vooraan en verleidelijke kijkers op zijn derrière geven hem een knap uiterlijk. Vanbinnen valt vooral het dashboard op. Dat is uniek aan deze Arteon en heeft een klimaatregeling die je kan bedienen met een streelstrookje.

Volkswagen Arteon Shooting Brake
Volkswagen Volkswagen Arteon Shooting Brake

Dat het vooral een emotioneel model is, wordt duidelijker wanneer we naar de kofferruimte kijken. De Arteon Shooting Brake biedt daar immers nauwelijks meer ruimte dan zijn vierdeursbroertje. Met 565 liter is zijn koffer amper 2 liter groter dan die van de normale Arteon. Met de achterbank neer stijgt dat volume wel naar 1.632 liter, zo’n 80 liter meer dan in de reguliere Arteon. Weinig ‘praktische winst’, dus.

Veel keuze onder de kap

Wat zal deze wagen aandrijven? De keuze is al bij al groot. Een plug-in hybride aandrijving met 218 pk bijvoorbeeld. Of de 320 pk sterke R met vierwielaandrijving. Daarnaast zijn er ook meer bescheiden TSI’s met toch ook al 190 pk en 280 pk. Dieselrijders tot slot kunnen kiezen tussen motoren die 150 en 200 pk sterk zijn.

Volkswagen Arteon Shooting Brake
Volkswagen Volkswagen Arteon Shooting Brake
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk De Buyst

    Een shooting brake is altijd gebaseerd op een 3-deurs model. En “brake” is ook geen afgeleide van “break”, heeft er niks mee te maken.

  • Jürgen Mouton

    Dit is een gewone stationwagen, een shooting brake is een 3-deurs.

  • Hans Willems

    De arteon is toch een 5-deurs zoals de Audi A5 en Peugeot 508. Daarom het kleine verschil in offerinhoud natuurlijk.