Eerste elektrische Porsche kan definitieve Tesla-killer worden dankzij razendsnelle oplaadtijd

De Porsche Taycan
Porsche De Porsche Taycan
De Porsche Taycan rolt pas vanaf later dit jaar van de band, maar de bolide maakt nu al furore. De eerste volledig elektrische Porsche zou zelfs Tesla het vuur aan de schenen kunnen leggen dankzij de razendsnelle laadtijd: de Taycan kan in vier minuten 100 kilometer aan actieradius bijladen.

Tesla heeft er een stevige concurrent bij. Porsche kan de voorbestellingen van de Taycan haast niet bijhouden en heeft de productie intussen verdubbeld van 20.000 naar 40.000 stuks per jaar. “Wie nu een Taycan bestelt, kan er wellicht pas in 2022 mee rijden”, klinkt het bij Porsche. Waar al die nieuwe klanten vandaan komen? “Vooral van Tesla”, luidt het.

De Taycan heeft zo’n 600 pk onder de kap zitten en schiet in 3,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Het bereik van de batterij bedraagt 415 kilometer, dat is minder dan de Tesla Model S, maar het is vooral de laadtijd van de Taycan die Tesla zorgen moet baren.

Snelste laadtijd

De Taycan kan in vier minuten 100 kilometer aan actieradius bijladen. En in amper een kwartier moet de wagen voor 80 procent kunnen opladen, iets waar de Supercharger van Tesla bijna drie keer zo lang over doet. Hoewel de actieradius van de Tesla Model S iets groter is, hoopt Porsche met die snelle laadtijd nog meer zieltjes te kunnen winnen.

De Porsche Taycan komt in september op de markt en zal minstens 150.000 euro kosten.

De Porsche Taycan
Porsche De Porsche Taycan
De Taycan Cross Turismo, de avontuurlijke versie van de Taycan.
Porsche De Taycan Cross Turismo, de avontuurlijke versie van de Taycan.15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • FRANCIS vanoverschelde

  Tesla is een usa rommelbak .porsche is duitse top kwaliteit

 • Hendrik Patyn

  Mr Liekens, de eerste zijn al voor september dit jaar......

 • Jan Verstrepen

  Je moet toch regelmatig stoppen om bij te laden maar het begint al op iets te trekken.

 • yannick liekens

  Je kan dit geen “Tesla-killer” noemen. Deze komt pas in 2022 uit. Tegen dan zijn er al 3 nieuwe tesla modellen uit die elks waarschijnlijk beter zijn dan deze porsche.

 • Frakke Nuyts

  En de accu's hoelang gaan die mee, 14 dagen ???Ik zie die nog eerder in de fik gaan,samen met uw huis en gezin.