Eén van deze 7 auto’s wordt de auto van het jaar 2020

COTY
De organisatie achter de jaarlijkse Car of the Year-verkiezing, algemeen beschouwd als de belangrijkste prijs die er in de Europese autowereld te winnen valt, heeft zopas een shortlist van 7 finalisten bekendgemaakt. Opvallend: noch Audi, noch Mercedes-Benz hebben dit jaar een finaleplaats weten te bemachtigen.

Wie volgt de Volvo XC40 op als Europese auto van het jaar? Dat is de vraag waarop een panel van 61 juryleden, bestaande uit autojournalisten uit 23 verschillende landen, de komende maanden een antwoord mag formuleren. De jury heeft zopas een eerste schifting doorgevoerd, waarbij uit een longlist van nieuwe modellen de zeven belangrijkste nieuwkomers werden geselecteerd. Het gaat (in alfabetische volgorde) om de BMW 1-Reeks, Ford Puma, Peugeot (e-)208, Porsche Taycan (foto), Renault Clio, Tesla Model 3 en de Toyota Corolla.

De 100% elektrische Porsche Taycan is één van de 7 auto's die nog kans maakt op de felbegeerde titel van Car of the Year 2020.
Porsche De 100% elektrische Porsche Taycan is één van de 7 auto's die nog kans maakt op de felbegeerde titel van Car of the Year 2020.

Van de Audi e-tron, Mercedes-Benz EQC of de Mazda 3 en zijn revolutionaire SkyActiv-X motortechnologie, een auto die we eerlijk gezegd in de finale hadden verwacht, is daarentegen geen spoor te bekennen.

Vlak na de jaarwisseling zullen de genomineerde auto’s door de jury aan een uitgebreide praktijktest worden onderworpen. De uiteindelijke bekendmaking vindt traditioneel plaats aan de vooravond van het Salon van Genève, op 2 maart 2020.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Timmy Van cutsem

  Heb met 6 van de 7 gereden. De tesla model 3 was met voorsprong de beste.

 • Theo Striem

  De auto van het jaar is de auto voor de opgewaardeerde bevolking Ik spaar voor een ezel en kar

 • Fonske Beys

  Wie gaat er nog een wagen kopen als je binnen 7 jaar er niet meer mag rijden .

 • Freddy van Puymbrouck

  Tesla 3 staat meer in panne dan hij rijd, vraag het maar aan de taxi chauffeurs in Amsterdam die willen hun geld terug. Ideale auto van het jaar dus!.

 • Patrick Jonkers

  "De 100% elektrische Porsche Taycan is één van de 7 auto's die nog kans maakt op de felbegeerde titel van Car of the Year 2020." Allemaal onbetaalbaar voor het overgrote deel van de Belgen. Al die "cars" worden betaald door "jan met de pet" via de fiscale wetgeving in Belgie...... Daar hoort ge niets van in de regeringsonderhandelingen......want dan snijden ze in eigen vlees...