Een racewagen op zee: Lamborghini ontwerpt superjacht met een kostprijs van 3 miljoen euro

Lamborghini's speedboot
Lamborghini Lamborghini's speedboot
De Tecnomar for Lamborghini 63 is een soort supersportwagen voor op het water. De 19 meter lange speedboot heeft twee V12-motoren die samen 4000 pk sterk zijn. Het ontwerp van de boot is geïnspireerd op de Lamborghini Sian FKP 37, de eerste hybride straatauto van Lamborghini. Volgens de nieuwssite Business Insider zullen er 63 exemplaren van de boot gemaakt worden. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Samenwerkingsverbanden tussen supercarfabrikanten en botenbouwers zijn niet nieuw. Aston Martin, Porsche en Lexus hebben allemaal hun koudwatervrees overwonnen en nu trekt ook Lamborghini een Speedo aan. De Italiaanse autofabrikant heeft samen met The Italian Sea Group de Lamborghini 63 ontworpen: een speedboot die net zo wild en opwindend oogt als de straatauto's van het Italiaanse merk.
(Lees verder onder de foto)

Het interieur doet eveneens sterk denken aan de straatauto's van Lamborghini
Lamborghini Het interieur doet eveneens sterk denken aan de straatauto's van Lamborghini


Het jacht beschikt over twee door MAN ontwikkelde V12-motoren die elk 2000 pk sterk zijn, waardoor de boot een topsnelheid van 60 knopen (110 km/u) haalt. Door het uitgebreide gebruik van koolstofvezel blijft het gewicht van het 63 voet (19 meter) lange jacht beperkt tot 24 ton, waardoor de boot binnen de ultralichte bootclassificatie valt. Grappig detail: de scheepsmotoren vallen niet onder die classificatie. Beide V12-motoren zijn met een gewicht van 2380 kilo per stuk zwaarder dan  een Urus - Lamborghini's supersnelle SUV.
(Lees verder onder de foto)

Lamborghini 63
Lamborghini Lamborghini 63

De boot is grotendeels ontworpen door Lamborghini’s Centro Stile, waar men zich liet inspireren door de Lamborghini Sian FKP 37, de eerste hybride straatauto van Lamborghini. Binnenin is de hoekige styling van Lamborghini overal herkenbaar met veel strakke lijnen, Y-motieven en zeshoekige vormen. Klanten kunnen kiezen uit een reeks individuele interieurkleuren en materialen. Ook het instrumentenpaneel en stuur zijn gekopieerd van de Lamborghini straatauto's, evenals de start-stop-knoppen - één voor elke motor.

De boot is leverbaar vanaf 2021, en zal volgens Business Insider te koop zijn vanaf 3 miljoen euro. Er worden maar 63 exemplaren gemaakt, niet alleen een verwijzing naar de naam van de boot, maar ook naar het oprichtingsjaar van Lamborghini. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.