Duurste Mustang ooit: Ford van Steve McQueen in ‘Bullitt’ verkocht voor 3,7 miljoen dollar

De originele Ford Mustang Bullitt
Mecum De originele Ford Mustang Bullitt
De Ford Mustang waarin Steve McQueen rondreed in de film ‘Bullitt’, is geveild voor 3,74 miljoen dollar (zo’n 3,36 miljoen euro). Het is daarmee de duurste Mustang ooit.

De hamer viel tijdens de Mecum Auctions in Kissimmee, Florida na maanden van spanning omtrent het verkoopbedrag. De Ford Mustang GT uit 1968 is namelijk 's werelds meest beroemde muscle car, maar wat dat zou betekenen voor de verkoopprijs was tot voor kort moeilijk in te schatten. 

Volgens Mecum Auctions is dit het enig overgebleven exemplaar van twee Highland Green 1968 Ford Mustangs GT 390 Fastback. Beide exemplaren hadden 325 pk sterke big block V8's en een vierversnellingsbak. 

Na afloop van de film werd de auto verkocht aan studiomedewerker Robert Ross, die de auto gebruikte als dagelijkse auto. Uiteindelijk kwam de auto terecht bij ene Robert Kiernan uit New Jersey. Hij kocht de auto in 1974 voor 6.000 dollar. Steve McQueen probeerde vervolgens de auto van Kiernan te kopen, maar die weigerde. Toen in 1980 de koppeling de geest gaf, belandde de auto in een schuur. De zoon van de inmiddels overleden Kiernan besloot nu de auto te veilen. Het leverde een aardige duit op. De naam van de nieuwe koper is niet bekendgemaakt.

Beeld van tijdens de veiling. Uiteindelijk werd de hamerprijs 3,74 miljoen dollar.
AP Beeld van tijdens de veiling. Uiteindelijk werd de hamerprijs 3,74 miljoen dollar.
AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.