Drie keer zoveel elektrische wagens verkocht in België

Illustratiefoto.
AP Illustratiefoto.
Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar zijn in België 2.405 volledig elektrische nieuwe personenwagens ingeschreven, een stijging met 304 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen het er 791 waren. Dat blijkt uit cijfers van de koepel van Europese autobouwers ACEA. 

In heel Europa werd een stijging met 97,7 procent genoteerd in het tweede kwartaal, tot 63.589 inschrijvingen van nieuwe elektrische personenwagens. In absolute aantallen werden de meeste volledig elektrische personenwagens ingeschreven in Duitsland, met 15.215 stuks (+86,2 procent). Daarna volgen Frankrijk (10.455, +47,8 procent) en Nederland (10.144, +119,3 procent).

De dieselwagen daalde in het tweede kwartaal verder in populariteit. Er werden 16,4 procent minder nieuwe dieselwagens ingeschreven in Europa, waardoor het marktaandeel van dieselauto's uitkomt op 31,3 procent.

De inschrijvingen van benzinewagens stegen met 1,7 procent, waardoor de benzinewagen met een marktaandeel van 59,5 procent het populairst was. Elektrische, hybride en alternatieve aandrijvingen waren samen goed voor een marktaandeel van 9,2 procent. 
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alain Tronquay

  Stephan Maris Wat als je gehandicapt bent en je afhangt van u wagen om ergens naartoe te kunnen. En nee ik woon in de buitenbuurt waar ik met de auto 15 min moet rijden vo een winkel.

 • PAUL VERSPEELT

  Eerste kwartaal :Diesels : 46146 , benzines : 99480. Elektrisch : 2196. Niet eens 1.5% elektrisch dus, ondanks alle promoties , premies , vrijstellingen , belastingvoordelen...Wie daar euforisch over doet , leeft in een fantasiewereldje.

 • Danny Weckhuyzen

  ze willen ze met de media door onze strot duwen. Hopelijk snel betaalbare wagens op waterstof!

 • stephan Maris

  Helemaal stoppen met autorijden lijkt mij het beste. Ongeveer 2 maanden per jaar verlof extra . Als je dan ook nog eens kapt met wat andere slechte gewoontes kom je met wat doorzettingsvermogen aan halftijds werken op loop of fietsafstand.

 • Ghijs Elvan

  Patrick Jonckers, er is geen enkele wagen die door iemand anders betaald wordt dan door de eigenaar zelf.