De crashtest van de Aiways U5
Volledig scherm
De crashtest van de Aiways U5 © Euro NCAP

Dit zijn de ‘minst veilige’ auto’s van 2019

Een heel jaar lang hebben de leuke jongens en meisjes van het onafhankelijk crashtestinstituut Euro NCAP weer vakkundig auto’s tegen de muur geparkeerd in de naam van de wetenschap en de veiligheid van alle weggebruikers. Maar welke wagens kwamen het slechtst uit die test?

20 reacties

 • Jean-Pierre Vijt

  1 jaar geleden
  doe de deur eens dicht van een auto merk,peugeot,citroén ,renault. Zijn juist blikken dozen . Tegenover een Duits merk,Volkswagen,Audi,Bmw ,deze zijn veel steviger.De prijs van een Peugeot is gelijkend aan Volkswagen .
 • Isa Van Dijck

  1 jaar geleden
  Hier een Hyundai Tucson. Zeer leuke wagen om mee te rijden, heel tevreden van. Het is inderdaad zoals enkele hieronder reeds aanhalen, als chauffeur ben je nog steeds zelf verantwoordelijk. Al heeft je auto 10 sterren.
 • Davy Schouppe

  1 jaar geleden
  Voor mij is de veiligste auto een Volvo, waarom, vraag het eens aan brandweermannen.
 • Bram Rogge

  1 jaar geleden
  Crashtests e.d. zijn zeker van groot belang. Helaas evolueert het aantal wegpiraten veel sneller dan de autoveiligheid. Nóg meer controle en véél zwaardere sancties voor roekeloos rijgedrag
 • Melanie Degucht

  1 jaar geleden
  Boud Janssens, niet allen Subaru, maar veel merken geven 5 jaar waarborg, KIA zelfs 7 jaar.
 1. Fraudeurs maken autoverzekering tot 24 euro duurder

  Fraudeurs maken autoverze­ke­ring tot 24 euro duurder

  De verzekeraars bundelen de krachten om fraudegevallen beter op te sporen. Ze beginnen met de autoverzekeringen, waar elk jaar naar schatting 120 tot 240 miljoen euro ten onrechte wordt uitbetaald aan fraudeurs. De gemiddelde verzekerde betaalt zo 12 tot 24 euro per jaar te veel. Een doorgedreven gegevensuitwisseling moet daar komaf mee maken, zo klonk het maandag tijdens een online persconferentie van sectorfederatie Assuralia.
 2. Geïnteresseerd in een plug-inhybride? Onze auto-expert vertelt waar je op moet letten: “Kleinere stadswagens moet je niet gaan zoeken”
  PREMIUM

  Geïnteres­seerd in een plug-inhybride? Onze au­to-ex­pert vertelt waar je op moet letten: “Kleinere stadswa­gens moet je niet gaan zoeken”

  Ga je naar de garage om een nieuwe auto, dan is de kans groot dat de verkoper je een PHEV of ‘plug-inhybride’ probeert aan te praten waarbij een benzinemotor gecombineerd wordt met een elektrische motor. Onze auto-expert testte er elf van verschillende populaire merken en vertelt wat je moet weten als je voor een ‘oplaadbare hybride’ gaat en wat het je kost.
 1. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen

 2. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"