Dit weekend elf motorrijders op Duitse wegen verongelukt

Een Duitse motoragent (archieffoto)
AP Een Duitse motoragent (archieffoto)
Tijdens het zonnige paasweekend zijn elf motorrijders op de Duitse wegen om het leven gekomen. Talloze anderen raakten gewond, zei de politie.

In het eerste kwartaal van dit jaar waren er aanzienlijk meer ongevallen met motoren op de Duitse wegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Alleen in Noord-Rijnland-Westfalen al, de dichtbevolkte deelstaat die aan ons land grenst, kwamen in het eerste weekend van april zes mensen om het leven door motorongevallen. 

Van de 3.265 dodelijke verkeersslachtoffers bij de oosterburen sinds februari vorig jaar waren volgens het federale bureau voor de statistiek 699 motorrijders.
 Te hoge snelheid, gebrek aan kennis van de wegen en overmoed zijn veel voorkomende oorzaken van ernstige ongevallen, zegt de politie. 

Gelokt door het goede weer trekken veel motorrijders erop uit. “Velen onderschatten de lange reis of de uitdagende wegen.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Apatride

  Het is ook te wijten aan het feit dat de nieuwe moto's (en auto's) veel te krachtig en vinnig zijn waardoor men veel rapper rijdt. In de jaren 80-90 was een 750cc met 70pk een "dikke machine", nu hebben de meeste moto's 100-160pk of soms meer.

 • Erwin Vandriessche

  Er zullen altijd in alle categoriën weggebruikers welke tussenzitten die het niet nauw nemen met verkeersregels en oplettendheid in het verkeer. Velen denken dan ook dat ze op circuits aan het rijden zijn. Wat motards betreft is alleen 'kijken...kijken campagne' niet voldoende als de motard er zelf niet op inspeelt! En in Duitsland zijn meeste autobestuurders anti moto ingesteld en denken in hun bolide op 4 wielen de sterkste te zijn.

 • Dieter Devreeze

  Al die collega losers die in Duitsland willen gaan racen zorgen er alleen voor dat brave recreanten nog nergens kunnen rijden. Als je wat tuft in de Eifel aan 70-80 km/uur (je wil toch nog het landschap zien) word je door would-be racers langs alle kanten ingehaald aan criminele snelheden. Meer en meer plaatsen in Duitsland zijn verboden gebied in het weekend voor motorijders.

 • Freddie Lamers

  En zo raken meer en meer mooie wegen in Duitsland afgesloten voor motoren in het weekend.

 • Albert De Vries

  "Te hoge snelheid, gebrek aan kennis van de wegen en overmoed zijn veel voorkomende oorzaken van ernstige ongevallen". Dat los je niet op met 'kijken kijken'...