Dit is 's werelds snelste e-bike: topsnelheid van 100 km/u

Swind EB-01
Swindon Swind EB-01
De Britse fabrikant Swindon introduceert een e-bike die een voor fietsers duizelingwekkende topsnelheid van 100 kilometer per uur haalt. E-bikes gaan normaliter niet sneller dan 45 km/u.

De revolutionaire fiets, met de naam Swind EB-01, wordt aangedreven door een 15 kW/20 pk sterke elektromotor en met opgeladen batterijen kan hij 130 kilometer ver komen. Daarna moet de fiets anderhalf uur opladen. In de lichtgewicht constructie zijn aluminium en koolstofvezel toegepast. Schijfremmen voor en achter moeten ervoor zorgen dat de fiets ook weer snel stilstaat als het moet. 

De fabrikant denkt de fiets vooral te verkopen aan vermogende snelheidsduivels, zoals de eigenaren van superjachten of de bezitters van supersportauto's. Deze e-bike heeft immers een prijskaartje van 17.000 euro. Overigens heeft Swindon veel ervaring met snelheidsduivels: het bedrijf is toeleverancier en dienstverlener voor supercar-fabrikanten en raceauto-bouwers.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Ze gaan er nog pedalen aanzetten voor al je een tiental km verder een platte batterij hebt!

 • Johan Billiet

  wat is daar revolutionair aan.....gewoon (te) sterke E-motor in motorfietsframe...

 • Alain Van der Doodt

  waarom blijven ze dit fietsen noemen. het zijn elektrische brommer en deze is een moto

 • stefan crama

  Levensgevaarlijk. Joepie aan de toekomstige slachtoffers.

 • luc van der maelen

  Op je werk krijg dan nog fiets vergoeding en je bent er veel sneller dan met de auto

Video