Dit is de snelste tractor ter wereld

Met enige trots kan deze JCB Fastrac Two zich de snelste tractor ter wereld noemen.
JCB Met enige trots kan deze JCB Fastrac Two zich de snelste tractor ter wereld noemen.
Time is money, ook in de landbouwsector. En dus maken ze er bij de Britse tractorconstructeur JCB een erezaak van om de snelste tractor ter wereld te produceren. Maak kennis met de JCB Fastrac Two.

Met een topsnelheid van maar liefst 218,72 km/u, die hij haalde op de luchthaven van Elvington in het Britse York, kan de Fastrac Two zich met de nodige trots de snelste tractor ter wereld noemen. Het record werd zonet bevestigd door Guiness World Records.

Daarmee doet de Fastrac Two het een pak beter dan ... de JCB Fastrac One, zijn voorganger die het record in juni al scherper stelde (166 km/u). Inderdaad, bij JCB lijken ze er een sport van te maken om steeds snellere tractors op de markt te brengen. Deze Fastrac Two onderscheidt zich alvast van zijn broertje door een gestroomlijnder koetswerk en een gewicht dat tien procent lager ligt, best een indrukwekkende prestatie op een voertuig dat al vlug vijf ton weegt. Daarvoor kreeg JCB de hulp van onder andere de Formule 1-jongens van Williams Advanced Engineering.

En hoe krijg je zo'n gevaarte afgeremd?
JCB En hoe krijg je zo'n gevaarte afgeremd?

Benieuwd naar de recordpoging van dit 1.000 pk en 2.500 Nm sterke gevaarte? Hieronder kan je de recordpoging bekijken, inclusief het afremmen met een parachute!
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nishanthi Best

  Wat een downies reageren hieronder‍♂️ Dit soort projecten zijn gewoon een leuke uitdaging en vorm van promotie voor een merk. Deels kun je ook zo je aandrijflijn testen. Bij Volvo hebben ze de Iron Knight met 2400pk ook totaal "zinloos" maar wel leuk! En je kan zo als merk laten zien wat je zoal kan op technisch gebied! Normaal levert dat 13 liter blok maximaal 540pk.

 • Kevin Coolkens

  Deze JCB zou nooit verkocht worden is helemaal omgebouwd voor een record te halen met deze kan er niet gewerkt worden ook niet deze heeft geen trekhaak en liftarmen maar JCB tractoren staan wel bekend aan hun hoge snelheden zei kunnen 50km/h, 60km/h, 70km/h, 80km/h en 90km/h maar dat zijn opties de hoogste snelheden van JCB in België is 50-70km/h en als ik sommige reacties zie over de snelheden van tractoren het is het zelfde als auto's enkel zijn ze groter en is het anders als ze voorbij rijden

 • Jonas Van de Voorde

  Voor de mensen die denken dat dit in productie gaat , dit gaat dus niet gebeuren , is puur voor het record.

 • Patrick Verbelen

  Tractorconstructeurs zouden beter wat meer werk steken in het veilig laten stoppen van die monsters.

 • Jos Goris

  Totaal zinloos, straks kunnen ze weer op de mensen hun dieseltje kakken !