Dit is de meest verkochte sportcoupé ter wereld

Ford
De Ford Mustang voert al vier jaar op rij de ranglijst aan als meest verkochte sportcoupé ter wereld. Vorig jaar zijn er 113.066 van verkocht. Dat is drie keer meer dan van de Porsche 911.

In Europa zien we de wagen relatief weinig. Toch zijn er in het eerste kwartaal van 2019 in Europa 2.300 Mustangs verkocht; een toename van ruim 27 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In de Verenigde Staten is het model zéér populair. Daar werden vorig jaar 75.842 Mustangs verkocht. 

“Ford brak met de tradities toen het 55 jaar geleden de Mustang introduceerde”, zegt Jim Farley, President Global Markets van Ford. “Het gevoel van vrijheid, de wind door je haar, het rijplezier: dat is typisch Mustang. Het is echt een icoon. De prachtige roffel van de V8 op een lentedag – daar kan niets tegenop. Geen wonder dat het de populairste sportcoupé ter wereld is.”

De Mustang was vorig jaar te koop in 146 landen, blijkt uit de internationale verkoopgegevens van Ford. Sinds 2015 zijn er wereldwijd meer dan 500.000 Mustangs van de zesde generatie verkocht, waaronder meer dan 45.000 in Europa.

De muscle car pakte vorig jaar een extra half procent van het segment wereldwijd, waarmee het marktaandeel op 15,4 procent kwam, deels gerealiseerd door de nieuwe Mustang Bullitt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Vleminckx Rudiger

  Dit icoon is altijd mijn droom geweest maar door een slechte rug niet haalbaar, hij is en blijft de super mooiste sportauto aller tijden.

 • Erwin Massaer

  Er zijn hier precies sommige mensen da ni weten waarover ze spreken mustang dient ni om onnozel mee te rijden mustang is een icoon en de echte liefhebbers weten dat dus het speelt geen rol of je nu een 2.3 ecoboost hebt of 5 liter v8 mustang blijft mustang

 • raf peeters

  @Bart Cornelis ,denk je nu werkelijk dat die niet de elektronica hebben die beantwoord aan de hedendaagse generatie,kan je gerust stellen ,hij slingert net zo min dan een Europese hoor,trouwens een wagen is niet direct om met 200km door een bocht te driften zoal U het waarschijnlijk hier beoogt en ook een Porsche niet.

 • Berthie Gijsen

  Prachtige auto.

 • Carlo Verstappen

  Echt mooi vind ik hem niet, maar voor die prijs mag hij er zijn. De chalenger van vroeger is mooier.