Dit is de allereerste elektrische Aston Martin

Rapid E
Aston Martin Rapid E
Het exclusieve Britse sportwagenmerk Aston Martin, bekend als dienstauto van James Bond, heeft zijn eerste elektrische auto gepresenteerd. De Rapide E, die bijna vier jaar geleden al werd aangekondigd, beleeft deze week zijn debuut op het autosalon van Shanghai. Aston Martin zal slechts 155 exemplaren van de bolide produceren.

Het ontwerp van de nieuwe Rapide E is gebaseerd op de bestaande Aston Martin Rapide sedan met benzinemotor (prijs vanaf 262.000 euro). De nieuwe versie heeft echter twee elektromotoren die de achteras aandrijven en samen ruim 610 pk aan vermogen genereren. De auto sprint in amper 4 seconden naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 250 km/u.

De auto beschikt over een 65 kWh-accu, waarmee de Rapide E volgens de fabrikant een bereik van ‘ruim 320 km’ heeft, gebaseerd op de WLTP-norm. Met een 400V/50kW-lader is de Rapide E na anderhalf uur laden goed voor een actieradius van circa 300 kilometer. En wie een extra snelle 800V/100kWh-lader gebruikt, heeft  het volledige batterijenpakket al binnen een uur vol.

Het instrumentenpaneel van de Rapide E is voorzien van een 10 inch groot scherm achter het stuur met bovenop het dashboard nog een tweede scherm van 8 inch. Over de prijs is nog niets bekend. Hoewel officieel nog niet bevestigd, krijgt de auto waarschijnlijk een hoofdrol in de nieuwe speelfilm van James Bond.

Rapid E
AM Rapid E
Rapid E
AM Rapid E
Rapid E
AM Rapid E
Rapid E
AM Rapid E
Rapid E
AM Rapid E1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Geens

    Het is duidelijk ,het zijn gewoon elektrische auto' s zonder hart ,enkel stroomverbruik en geen zingende motoren meer .

Video