Deze week in DRIVE: de beste GT ter wereld en de auto als smartphone

HLN DriveVolgens veel kenners is hij de beste GT ter wereld: de Bentley Continental. De Brit met een prijskaartje van meer dan 200.000 euro koppelt een luxueus interieur aan een soepel weggedrag. Maar is hij ook sportief? DRIVE zocht het uit op haar thuiscircuit in Ingelmunster.

 1. Waarom BMW met de filmcomponist van The Lion King samenwerkt voor haar elektrische auto’s
  HLN Drive

  Waarom BMW met de filmcompo­nist van The Lion King samenwerkt voor haar elektri­sche auto’s

  Nieuwe elektrische auto’s moeten sinds 1 juli 2019 voorzien zijn van een akoestisch waarschuwingssysteem. Dit moet ervoor zorgen dat de elektrische voertuigen gehoord worden. Maar wist je dat automerken heel goed nadenken over de sound van hun wagens? Die moet namelijk perfect bij hun imago passen. BMW shakelde er zelfs filmcomponist Hans Zimmer voor in. HLN Drive gaat na hoe dat klinkt.
 2. Ook Peugeot en Porsche aangeklaagd voor dieselgate
  5

  Ook Peugeot en Porsche aange­klaagd voor dieselgate

  Na Renault en Volkswagen is nu ook de Franse autobouwer Peugeot in Frankrijk aangeklaagd voor sjoemelpraktijken in het kader van dieselgate. Dat meldde Stellantis, moederbedrijf van Peugeot, woensdagavond. Mogelijk zullen ook Citroën en Fiat-Chrysler, onderdeel van Stellantis, zich moeten verantwoorden voor het gerecht. Duist sportwagenbouwer Porsche, dochterbedrijf van autoconcern Volkswagen, wordt dan weer in Duitsland aangeklaagd, meldt Business Insider .