Deze onderzeeboot lijkt weggelopen uit 'De schat van Scharlaken Rackham': bieden kan vanaf 25.000 euro

Seabreacher Z
Seabreacher Seabreacher Z
Het Nederlandse veilingbedrijf BVA Auctions heeft een bijzondere onderzeeër in de aanbieding: een tweepersoons duikboot die een topsnelheid haalt van 100 km/u en sprongen tot vijf meter hoog mogelijk maakt.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het gaat om een zogeheten Seabreacher Z. Dat is een tweepersoons onderzeeboot die op het water 55 knopen haalt, dat is omgerekend meer dan 100 km/u. Onder water kan kunnen snelheden tot 55 km/u worden gehaald. Qua uitzicht vertoont het vaartuig veel gelijkenissen met de duikboot waarmee stripheld Kuifje naar de schat van Scharlaken Rackham speurt in het gelijknamige album (1943). De onderzeeër kan op een aanhanger achter de auto worden vervoerd en staat geregistreerd als speedboot, dus je hoeft er geen speciaal brevet voor te halen.

Door zijn vorm en 300 pk sterke motor heeft het in Mexico gebouwde apparaat wel iets weg van een mechanische dolfijn of orca. Je kunt in ieder geval spectaculaire sprongen tot vijf meter hoog maken met de Seabreacher. Bovendien zijn er twee zitplaatsen aan boord van dit twee jaar oude vaartuig.

De duikboot wordt op 14 juli geveild. Op de site van BVA Auctions staat aangegeven wanneer er kijkdagen zijn om het apparaat te inspecteren voordat je een bod uitbrengt. Op vier augustus kan dit ultieme stuk zomerspeelgoed worden opgehaald wanneer je het winnende bod hebt uitgebracht. Bieden kan vanaf 25.000 euro.

Casterman5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johannes Smikkelson

  Calico Jack opzoeken voor de geschiedenisfanaten.

 • Thomas Magontier

  Voor ieder vaartuig dat meer dan 20 km per uur kan varen, heb je een vaarbewijs nodig. Wat in het artikel staat is fout dus. Je hebt wél een “brevet” nodig.

 • mark germanus

  De tijd van mijn jeugd !

 • Dirk Dieleman

  Euh, sorry, maar dit toestel bestaat al jaren en is al in verschillende reportages op tv getoond! Je kan hem zelfs zelf online bestellen! Let wel op, er is een wachtlijst van zes tot twaalf maanden, je moet ook over een speciaal bewijs beschikken en de invoerkosten zijn bijna even hoog als het toestel zelf en kan je in België alleen in je bad of zwembad gebruiken!

 • chico martinez

  Dat is geen duiktboot ! of onderzeeboot ! Dat is een gewoon vaartuig zoals een jetski maar den wel gesloten cabine zodat je sprongen kan maken in het water.