Deze nieuwe elektrische hypercar trekt sneller op dan een gevechtsvliegtuig

De Pininfarina Battista
Pininfarina De Pininfarina Battista
Autobouwer Pininfarina heeft een elektrische wagen voorgesteld die werkelijk alle records breekt. De Pininfarina Battista schiet van 0 naar 100 km/u in minder dan twee seconden en trekt zelfs sneller op dan een gevechtsvliegtuig. Topsnelheid: 350 km/u.

Het Italiaanse designbureau Pininfarina maakte al furore met snelle sportwagens, zoals de iconische Ferrari Testarossa, de Alfa Romeo Spider en de Maserati Quattroporte. Maar na bijna 90 jaar brengt het bedrijf nu een wagen onder eigen naam uit. En dat is meteen een razendsnelle superbolide.

De Pininfarina Battista
Pininfarina De Pininfarina Battista

1.900 PK

De Pininfarina Battista, genoemd naar de oprichter van het bedrijf, is volledig elektrisch en heeft een hogere startsnelheid dan een Formule 1-wagen. De Battista heeft een vermogen van liefst 1.900 PK en heeft zelfs minder tijd nodig om een snelheid van 290 km/u te bereiken dan een gevechtsvliegtuig. De topsnelheid bedraagt 350 km/u. Daarnaast heeft de batterij amper 40 minuten nodig om tot 80 procent te kunnen opladen.

De Pininfarina Battista
Pininfarina De Pininfarina Battista

“De Battista is de eerste elektrische luxewagen ter wereld”, klinkt het bij Pininfarina. “De wagen is ook de krachtigste wagen die tot nu toe voor gebruik in het verkeer is toegelaten.”

150 exemplaren

Volgend jaar gaat de Battista in productie. Maar wie er eentje wil kopen, zal er heel snel bij moeten zijn. Pininfarina zal in totaal slechts 150 exemplaren bouwen, waarvan er maar 50 op de Europese markt verschijnen. Het prijskaartje bedraagt 2,5 miljoen dollar (2,2 miljoen euro).

De Pininfarina Battista
Pininfarina De Pininfarina Battista
De Pininfarina Battista
Pininfarina De Pininfarina Battista
De Pininfarina Battista
Pininfarina De Pininfarina Battista21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hans Schoen

  Pfff, Tesla Roadster deed het al voor, aan amper 1/10 vd prijs.

 • Geert Tamsyn

  Voor de gewone man onbereikbaar, natuurlijk, maar het toont wel aan waartoe EV in staat zijn, en waar de toekomst ligt.

 • Jaimie Duthoy

  De meeste van die wagens gaan GEEN meter rijden , dus range en andere zorgen : NIETS van aantrekken

 • Eddy Vermeulen

  Geef mij maar een Ferrari die op de motor remt, wondermooi geluid.

 • Johnny Demuysere

  PHier wordt gesproken over batterij maar de banden zullen ook wel harde klappen krijgen