Viehmann
Volledig scherm
© Viehmann

Deze negen moderne auto's roesten het snelst

Het roestspook is terug doordat een aantal merken flink bezuinigt op corrosiepreventie. De negen auto's die het snelst roesten zijn de Citroën C4 en Cactus, Ford Ecosport, Focus en S-Max, Honda Civic, Kia Stonic, Nissan Leaf en Qashqai en de Subaru XV.

177 reacties

 • Paul Hendriks

  12 maanden geleden
  14 jaar met een fiat panda gereden en 265000 km gedaan, niks roest.
 • johan verbiest

  2 jaar geleden
  Hier Hyundai i20 8 jaar en fiat 500 7 jaar beide staan altijd buiten en hebben niks roest,dus die testen neem ik met een korreltje zout..
 • Bart Vanlierde

  2 jaar geleden
  @mark statham, hier een peugeot partner tepee van 9 jaar oud, in weer en wind buiten in Nieuwpoort (ant zéétje) nergens een spatje roest te vinden. denk da elke auto kan gaan roesten (het is en blijft staal), bv een steentje op de autostrade die aan de binnenkant van de wielkast door de lak kras en begint te roesten, of op de motorkap....
 • John De Smedt

  2 jaar geleden
  In de jaren 70 koste een Mercedes al zeker de helft meer dan een doorsnee gezinswagen maar roesten deed ie even snel hoor, bestuurderszetel die door de bodem zakte of achterlichten die eruit vielen,de wielkassen achteraan zag je gewoon los door !!! Was dikwijls nog veel erger dan een goedkope auto !!!
 • Leopold Bielen

  2 jaar geleden
  Ik koop sinds mijn jeugd al BMW. Heb nog een compact 3 serie van 2000. En roest is er nog maar heel weinig! Zoals ze zeggen, Deutsche Spitzenklasse!
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren