Deze klassieke Mini kost 130.000 euro ... en heeft 500 pk!

Gilded Racing
Herinner je je die achtervolgingsscène uit The Italian Job nog? Wel, met deze Mini’s had die welgeteld … drie seconden geduurd vooraleer de hoofdpersonages de politie hadden afgeschud …

Dit is immers geen gewone Mini. Ja, dit is een Mini Cooper. Ja, hij is oorspronkelijk gebouwd in 1974. En ja, hij lijkt op een Mini. Hij heeft de proporties van een Mini. Hij voelt en ruikt als een Mini. Maar onder de motorkap ziet hij er totaal anders uit.

Gilded Racing

Daar ligt immers een 3.5 liter grote atmosferische Hondamotor, goed voor 500 pk die via een manuele zesbak naar de 13 duim grote (of eerder kleine) achterwielen wordt gestuurd. Het sprintje naar 100 km/u neemt daardoor slechts 4 seconden in beslag. Geniaal en gestoord tegelijk.

150.000 dollar

De motor is trouwens niet het enige nieuwe aan deze Mini. Er wordt geremd via 9,5-inch Wilwood-remklauwen, en de ophanging is volledig aanpasbaar. Binnenin is het, zoals je zou verwachten, allemaal maatwerk. Zo zien we onder andere een 9.7 inch iPad, netjes geïntegreerd in de middenconsole, een chique Alpine stereo, een motorsport-stuurwiel en een verchroomde tellerpartij.

Gilded Racing

Deze Mini wordt in elkaar geschroefd door het Amerikaanse Gilded Racing en het bedrijf vraagt er een fikse duit voor: 150.000 dollar (zowat 130.000 euro)! Anderzijds: dat betaal je ook voor een ietwat uitgeruste Porsche Cayenne GTS die vandaag werd voorgesteld. En die heeft minder pk, is niet zo origineel en vooral: die parkeer je minder gemakkelijk in de stad!
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.