Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
© Getty Images

Deze gratis rijopleiding leert jongeren de juiste reflexen in het verkeer

De ongevallenstatistieken tonen jaar na jaar dat jonge bestuurders tussen 18 en 24 jaar die pas hun rijbewijs hebben de meest kwetsbare groep vormen. En dit over de hele wereld. De belangrijkste redenen hiervoor? Een gebrek aan ervaring of zelfvertrouwen, afleiding door smartphone en gebruik van drank of drugs. Daarom kwam Ford in Amerika in 2003 met een gespecialiseerde rijopleiding, Driving Skills for Life. Deze gratis rijopleiding voor jongeren kwam in 2014 ook naar België en sindsdien namen al meer dan 3500 jonge bestuurders deel. De deelnemers hebben achteraf meer zelfvertrouwen in het verkeer en geven aan hun rijgedrag te veranderen.

4 reacties

 • johan bertin

  12 maanden geleden
  men is hier bezig over de jeugd, maar ook diegene met bedrijfswagens zijn cowboys. Bejaarden met de auto zijn ook een gevaar, dit weekend nog gezien, parkeerplaats verlaten en achterkant van een andere auto mee, en het ergste van al, wegrijden . Gewoon jaarlijks een heropfrissing van het verkeersregelment zou ook eens goed zijn.
 • Martin Van Lersberghe

  12 maanden geleden
  mijn kinderen hebben allemaal een slipcursus gevolgd, baat het niet, het schaad ook niet!...... En je moet niet alle schuld in de schoenen van de jeugd steken, hoeveel van de ,,ervaren´´ chauffeurs negeren voorrangsregels? moet je maar eens opletten als je op de baan bent, het gebruik van gsm´s, alcohol enz. is van alle leeftijden, maar ja, het zijn de perfecte chauffeurs die de anderen met de vinger wijzen, ...en dat laatste mag je met een dikke korrel zout nemen!
 • Bern Vermeulen

  12 maanden geleden
  Stoer doen en denken dat je overal de max snelheid "moet" doen, is wat toch 80 procent doen, een cursus bescheidenheid zou meer effect hebben en een heel strenge controle op alcohol, gsm en decibels, want soms denk je dat er een discotheek passeert.
 • chris vangiesbergen

  12 maanden geleden
  Dat komt omdat ze denken dat ze met een auto kunnen rijden na het behalen van hun rijbewijs .Defensief rijden kennen de meeste niet .En stoer doen voor de vrienden en drugs zijn ook een probleem .
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur