Deze elektrische Nissan Qashqai komt er sneller dan je denkt

Nissan
De directie bij Nissan wil het voorlopig nog niet met zoveel woorden gezegd hebben, toch heeft het er alle schijn van dat de elektrische Nissan Leaf eerder vroeg dan laat het gezelschap zal krijgen van een volledig elektrische crossover op Qashqai-formaat. 

Tijdens de jaarlijkse ontmoeting met de Belgische pers, waarin Nissan traditioneel duiding geeft over de commerciële resultaten van het voorbije jaar en de vooruitzichten voor 2020, heeft de Nissan-directie aangegeven dat de Nissan Ariya (foto), die vorige maand op het Salon van Tokio als concept car werd onthuld, vrij snel in productie zal gaan. De lancering, die wellicht gepland staat voor het Salon van Genève in maart, kadert binnen een doorgedreven elektrificatiestrategie van het Japanse merk. 

De vormen en lijnen van de 4,6 meter lange Ariya bouwen voort op de twee jaar geleden onthulde IMx Concept. Onderhuids treffen we een aandrijflijn met twee elektromotoren (één op elke as) aan, waardoor dit in de praktijk een vierwielaangedreven crossover is. Het productiemodel zal bovendien uitgerust worden met semi-autonome rijtechnologie, waardoor hij op snelwegen volledig zelfstandig kan meedrijven met de verkeersstroom.

Nissan, dat met de Leaf één van de eerste autobouwers was die een ‘betaalbare’ elektrische auto op de markt bracht, moet de komende jaren een versnelling hoger schakelen om de massaal oprukkende EV-concurrentie het hoofd te bieden. Naast de Hyundai Kona Electric en Kia e-Niro, die al een tijdje te koop zijn, hebben ook Skoda (met de Vision iV) en Mazda (met de MX-30) concrete plannen om in 2020 een betaalbare elektrische SUV op de markt te brengen.

Mazda MX-30
Mazda Mazda MX-30
Skoda Vision iV
Skoda Skoda Vision iV2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Toran Korshnah

    De electro komt van de grond...

  • Bertrand Janses

    Bert Janses: Wanneer deze auto's met één laadbeurt voor 600km kunnen zorgen kan ik er beginnen over nadenken !