Volkswagen ID.3
Volledig scherm
Volkswagen ID.3 © Volkswagen

Deze elektrische auto’s komen in 2020 op ons af

De automobielindustrie staat op een historisch kruispunt. Na een hegemonie van meer dan 120 jaar maakt de verbrandingsmotor zich stilaan op om de fakkel door te geven aan zijn elektrische opvolger, zeker nu de Europese Unie de autobouwers via de nakende CO2-quota verplicht om hun gamma in sneltempo te vergroenen. Of dat ook betekent dat 2020 de geschiedenisboeken zal ingaan als hét jaar van de elektrische doorbraak? De tijd (en de klant) zal het uitwijzen, maar de constructeurs hebben hun huiswerk duidelijk al gemaakt.

  1. De nieuwe Rolls-Royce Ghost: ‘instapmodel’ vol vorstelijk comfort met sterrenhemel in het plafond (en nu ook minder misselijkmakend stil)

    De nieuwe Rolls-Roy­ce Ghost: ‘instapmo­del’ vol vorstelijk comfort met sterrenhe­mel in het plafond (en nu ook minder misselijk­ma­kend stil)

    Geen enkel model van Rolls-Royce was in de inmiddels 116-jarige geschiedenis van het Britse merk succesvoller dan de Ghost. En toch is het kostbare ‘instapmodel’ nu vervangen, door een nieuwe Ghost. Alles werd anders, behalve de paraplu in de deur en de Spirit of Ecstasy, zoals de sierlijke mascotte van Rolls-Royce heet die al sinds 1911 de enorme radiateur siert.