Deze elektrische auto komt uit een printer en kost 7.700 euro

XEV
Het Italiaanse merk XEV gaat een op de Smart gebaseerde elektrische auto op de markt brengen. Hij kost 7.700 euro en komt niet van de lopende band, maar uit een 3D-printer.

De X Electrical Vehicle (XEV) moet een van de grote trekpleisters worden van de autoshow van Peking volgende maand. Eind volgend jaar wil het merk in eerste instantie in China op grote schaal 3D-geprinte auto’s op de markt brengen. De eerste is de LSEV, een elektrische stadsauto waarvan het design losjes is geïnspireerd op dat van de Smart Fortwo. 

Toelating

Alle seinen lijken op groen te staan voor de innovatieve auto, aangezien in China al 7.000 bestellingen zijn geplaatst. Toch is er nog een belangrijk obstakel: de fabrikant heeft nog geen productielicentie gekregen voor een toelating op het Chinese wegennet, maar volgens XEV is dit slechts een kwestie van tijd. De fabrikant rekent op een nieuwe regeling van de Chinese overheid voor lichte voertuigen. 
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo Van Haevre

  Voor die prijs komt die bij ons nooit op de markt ze zullen hem wel afkeuren reden te goedkoop, ze verkopen hier een scootmobiel bijna voor de zelfde prijs

 • Gino Denil

  Als je samen op stap wil gaan heb je er eigenlijk wel twee nodig. En dan kan je voor 15400 euro al beter een traditionele wagen kopen. Je kan dan zelfs nog bagage of inkopen meenemen en hoeft voor beiden toch maar voor één parkeerplaats te betalen.

 • Johan Schurmann

  Ik kan niet wachten om hem te bestellen.

 • piet devlieger

  Voor die prijs wil ik er direct eentje bestellen. En misschien nog eentje erbij voor mijn madam. Perfect voor wie veel in de stad rijdt.

 • James Holden

  Voor dat geld koop ik een mooi uitgeruste 125cc Vespa met alle aangepaste (gore-tex)motokledij voor de winter en de regen. Dan heb ik nog 1000€ over waar ik een jaartje onderhoud, winterbanden en tanken makkelijk mee betaal.