Deze Chinese 'Range Rover’ is 90 procent goedkoper dan een echte

De Hanlong Canticie.
Hanlong De Hanlong Canticie.
Het Chinese merk Hanlong brengt een kopie van de Range Rover Sport op de markt. De advocaten van het Britse merk doen alles om de verkoop van deze 18.000 euro kostende SUV tegen te houden.

Het Chinese merk Hanlong Auto, een autofabrikant uit de Chinese provincie Hubei, heeft een nieuwe SUV geïntroduceerd die als twee druppels water lijkt op de Range Rover Sport. De naam van het model is Canticie en de lancering op de Chinese automarkt staat gepland voor het vierde kwartaal. 

De advocaten van Jaguar Land Rover (JLR) stellen alles in het werk om de  introductie op de markt te kunnen voorkomen. Eerder dit jaar won Land Rover in China een rechtszaak tegen autofabrikant Land Wind, dat met de X7 een bijna exacte kopie van de Evoque op de markt had gebracht.

Flink goedkoper
De Canticie wordt aangedreven door een 2.0 turbomotor met 197 pk, goed voor een topsnelheid van 185 km/u. De auto is voorzien van een achttraps automaat die uitsluitend de achterwielen aandrijft. De auto gaat naar verluidt 18.000 euro kosten. Dat is flink goedkoper dan de 150.000 euro die een echte Range Rover Sport in China kost.

De Hanlong Canticie.
Hanlong De Hanlong Canticie.24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • e vn

  Bewijst nog maar eens dat we in Europa VEEL TE VEEL betalen voor een auto!!!

 • George Baaths

  Lekker goede concurrentie laat maar komen

 • Philippe Deconinck

  Al eens een kwis gedaan waar de logos van de wagens zijn weggehaald om dan te raden welk merk en type het is? Dan zijn ze bijna niet van elkaar te onderscheiden. Er wordt reeds lang tussen de merken massaal gecopieerd. Enkel nu de prijs, spectaculair laag is, wordt er gereageerd.

 • raf peeters

  @ERWIN MINNOBO,spijtig genoeg zal deze wagen eer ie in de garage staat belast worden met invoertaksen,taksen omdat ie te goedkoop is,ja ja men belast omdat ie goedkoop is,trouwens alle wagens komende van Japan,Korea,alles buiten Europese markt om concurrentie verschil niet te groot te maken. Zoals aangehaald ,een Euro-pese wagen kost ook maar een fractie,maar die wordt dan duur door waanzinnige weddes en winsten.Weet toch waarom men alles E wil,om nog meer winst te maken, zeker niet voor milieu

 • ERWIN MINNEBO

  Wanneer te koop in ons land ? ik wacht erop. Want hier weet men niet meer wat te kopen als nieuwe auto (diesel, benzine, NGC, lpg, elektriciteit ) en ze kosten dan ook voor een grote familiale wagen stukken van mensen. Als ik een CANTICIE van 18.000 (in België met de gekende taksen enz) 25.000 euro koop ik er me één want dan is het verlies bij niet meer mogen rijden in zekerplaatsen minimum.